Jack van Gelder

Presentator en ondernemer

Jack van Gelder is Nederlands bekendste radio- en tv commentator. Met zijn enthousiasme en passie voor de sport verslaat Jack al sinds 1970 verschillende sportevenementen. Op dit moment is Jack van Gelder presentator bij Ziggo Sport waar hij verschillende sportprogramma’s presenteert.

"Iedereen houdt van winners. Niet alleen in de sport"

Jack van Gelder behoorde jarenlang tot de vaste gezichten van het sportprogramma Studio Sport. Vanaf 1976 was Jack voor de NOS verslaggever bij de Olympische Zomerspelen. Ook was Jack de vaste radioverslaggever bij (inter)nationale topvoetbalwedstrijden en wedstrijden van het Nederlands elftal. Voor de TROS presenteerde Jack van Gelder vele programma’s waaronder; ‘Te land, ter zee en in de lucht’, ‘Spel zonder grenzen’, ‘Sweathearts’, ‘Dat zeg ik niet’, ‘Voor de verandering’, ‘Wanted’, ‘Sports on top’ en de’ TROS sport quiz” . In het seizoen 2002/2003 was Jack samen met Roderick Veelo presentator van Studio 2 Nieuws & Voetbal. Verder presenteerde hij vele malen de verkiezing van de Voetballer van het Jaar, het Unicef gala, de Grote club show en een finale van het Nationale Songfestival. Naast zijn passie voor sport heeft Jack ook een passie voor mode. Sinds 1972 is hij actief geweest voor buitenlandse fabrikanten in de dames-heren en wintersportmode. In 1993 heeft hij met een paar vrienden het casual kledingmerk For Fellows opgericht. In een paar jaar tijd is For Fellows uitgegroeid tot een zeer gerespecteerd herenmodemerk, dat in Nederland en België wordt verkocht. Jack was algemeen directeur van dit kledingmerk. Hij verliet Fellows in 2004. Verder was hij een van de partners van het chocolademerk ‘Chocoloco’, een online aanbieder van chocolade als relatiegeschenk of cadeau. Sinds 2000 is Jack van Gelder goodwill ambassadeur van de stichting Cliniclowns. Per september 2015 is Jack aan de slag gegaan bij Sport 1/Ziggo Sport waar hij onder andere het Champions League programma voor zijn rekening neemt. Ook presenteert hij daar wekelijks de talkshows Rondo en Peptalk. Jack is een groot musicalliefhebber en speelde een aantal keren de rol van Thenardier in Les Miserables.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Jack van Gelder inhuren als spreker?

Jack van Gelder weet als geen ander bij iedere bijeenkomst de juiste sfeer te scheppen en het publiek erbij te betrekken. Zijn stijl is open, adrem en toegankelijk. Jack stemt zijn opdrachten altijd goed af met de opdrachtgever zodat hij maatwerk kan leveren. Jack is beschikbaar voor presentaties, dagvoorzitterschappen en motivatiespeeches.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jack van Gelder

Wat klanten zeggen over
Jack van Gelder

Sprekers zoals Jack van Gelder

Jack van Gelder boeken?