Koen Schobbers

Esports expert, Esports educator & consultant, Esporter en TV/Radio presentator

‘Iemand noemde mij rebels. Het is ook best tegendraads wat ik deed: doorgaan voor een profstatus terwijl er een stigma rust op gamen en je moeder bovendien een andere mening is toegedaan. En vervolgens je studie Geneeskunde on hold zetten, wat eigenlijk not done is. Ik ben nou eenmaal van het pakken van risico’s, heb mijn hart gevolgd en door die keuze ben ik waar ik nu sta.’ Koen Schobbers werd de eerste Nederlandse professionele Esporter, richtte zijn bedrijf Parents of Play op – een platform om opvoeders te helpen de relatie met hun gamende kind te herstellen, behouden of versterken – en hij werkte reeds samen met talrijke multinationals.

"Take the risk or lose the chance"

Studie
Na de pre-master geneeskunde aan de Radboud Universiteit volgde Koen zijn master geneeskunde bij het AMC met een aangepast programma. In 2017 kreeg hij als eerste esports atleet in Nederland een topsportstatus vanuit zijn universiteit. Hierdoor kon hij zijn studie combineren met zijn esports carrière. Wegens de enorme groei in zijn esports-carrière heeft Koen in 2018 besloten om zijn studie te parkeren en zijn droom te volgen in de gaming & esports industrie.

Gaming & esports biografie
Koen ontdekte in 2006 het racespel ‘Trackmania’ waarna hij binnen één jaar professional werd. Vanaf 2011 is hij Nederlands kampioen en in 2013 werd hij derde bij het wereldkampioenschap. Vanaf 2014 is Koen vaak in de media te zien en te horen om zijn kennis en kunde te delen. Tussen 2016 en 2020 was Koen presentator/anchorman van het programma Inside Esports, dat op FOX Sports (ESPN) wordt uitgezonden.

Hij is bestuurslid en vicevoorzitter van de ‘Athletes, Players & Community Commission’ van de Global Esports Federation, met als doel het leven voor esports-atleten te verbeteren en de gehele esports industrie vooruit te helpen onder het motto #worldconnected. In 2018 werd Koen aangesteld als esports-expert van ‘NOS Langs de Lijn’ en begon ook een van zijn modellen bekendheid te krijgen, namelijk de ‘Spel Schijf van Vijf’. Dit is een model die 5S-en bevat voor balans in de thuissituatie: slaap, studie, sport, sociaal en spel.

In 2020 richtte hij samen met Tim de Lange en André Parren het bedrijf Parents of Play op. Parents of Play helpt opvoeders met gamende kinderen om de relatie te herstellen, behouden of versterken en helpt kinderen in een gezondere balans te komen of deze te behouden.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Koen Schobbers inhuren als spreker?

Weet je als bedrijf niet hoe gaming of esports voor jou van toegevoegde waarde kan zijn of sta je aan het begin van het traject? Koen is dé gids. ‘Het geven van presentaties is zo ontzettend leuk. Ik geniet ervan te informeren, inspireren en activeren.’ Esporter worden of zijn, gameverslaving, advies, persoonlijke ervaringen, relatie tussen ouders en kind of een combinatie vinden tussen esports en studeren: met goede communicatieve vaardigheden en een open manier van presenteren weet hij bedrijven, groepen en individuen uit elke branche te geven waar ze om vragen. Koen maakt er absoluut een enthousiast, leerzaam en leuk programma van, ongeacht de bijeenkomst.

Hij wordt internationaal gezien als een van de experts van de industrie. ‘Het mooie van spreken is dat je wordt afgerekend op jouw performance. Ik houd van die adrenaline, daarom wilde ik ook aanvankelijk chirurg worden. Ik wil onder hoge druk presteren: in de halve finale en finale ben ik op mijn best.’

‘Ik wil graag die ambassadeur zijn, om anderen te inspireren over een branche waar ze weinig van af weten. De mooiste zaal is de zaal die stigmatiserend denkt over gamen. Dan ga je spreken, blaas je ze helemaal weg en komen mensen naderhand naar je toe, dat je iets met ze gedaan hebt. Ik ga mensen niet de les lezen of overhalen, maar inzichten verschaffen, zodat mensen beter hun mening kunnen vormen.’

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Koen Schobbers

Wat klanten zeggen over
Koen Schobbers

Sprekers zoals Koen Schobbers

Koen Schobbers boeken?