René Treur

E-sports expert en radio/TV presentator & commentator

René Treur is de bekendste Esports commentator van de BeNeLux. Zijn uit de hand gelopen hobby heeft zelfs geleid tot een actieve rol op de Olympische Spelen van 2012. Waar andere commentatoren zich vaak beperken tot de game die ze gespeeld hebben, en het als hobby zien, is Treur een echte jack-of-all-trades, en heeft er zijn beroep van gemaakt. Na een aantal jaren Counter-strike toernooien te hebben gespeeld, met een aantal podiumplaatsen tot gevolg, heeft hij zich toegelegd op live verslaglegging van grote evenementen. Zijn energie en passie zijn ongeëvenaard.

"Hard work beats talent if talent doesn’t work hard"

René is in Amsterdam geboren in 1983, en heeft het grootste deel van zijn jeugd doorgebracht op het voetbalveld. Na een zware enkelblessure die verder voetballen verhinderde, ging hij niet bij de pakken neerzitten maar hij knokte zich de wereld van Esports in. Zo kon hij toch zijn competitieve ei kwijt. Met zijn 21 jaar toen was hij een laatbloeier in dat wereldje, maar her en der toch met regelmaat op het podium verschenen op Counter-strike toernooien. Na zijn actieve carrière bleef de interesse voor oud teamgenoten en tegenstanders er toch altijd, en René is in het gat gesprongen dat er in Nederland bestond op het gebied van live producties en verslaggeving op game toernooien. Na zich op te werken tot de meest populaire Counter-strike commentator, volgden vele andere shooter titels , voetbal games, F1 games, en zelfs heuse voetbalwedstrijden in de Eredivisie. René is begin 2017 tot ambassadeur uitgeroepen door stichting verantwoord gamen, heeft nominaties voor diverse individuele en groeps awards op het gebied van broadcasting in de wacht gesleept (en zomer 2018 heeft de Ziggo Ebattle de SAN award ook daadwerkelijk in ontvangst mogen nemen), en mocht zelfs met de Olympische fakkel lopen bij de spelen van 2012. Tot op de dag van vandaag is hij één van drie gamers wereldwijd die die eer te beurt viel.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom René Treur inhuren als spreker?

Presentaties, interviews, speaker/aankondigingen, live verslaggeving. René is verder goed geïnformeerd over de verschijnselen game-verslaving, gamen en geweld, en is ambassadeur van de stichting verantwoord gamen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over René Treur

Wat klanten zeggen over
René Treur

Sprekers zoals René Treur

René Treur boeken?