Marloes Wesselink

Voormalig (beach) volleybalster

Na eerst ervaring op te doen in het zaalvolleybal, stapte Marloes Wesselink op 15- jarige leeftijd over naar het beachvolleybal. Dit bleek een verstandige keuze; in teams met Marleen van Iersel, Madelein Meppelink, Jantine van der Vlist en Laura Bloem, behaalde ze grote nationale- en internationale successen. Naast professioneel beachvolleybalster is Marloes zelfstandig ondernemer en was zij onder andere oprichtster van haar eigen onafhankelijke commerciële volleybalteam. Nu is zij werkzaam in de sportmarketing en geeft verslag bij de NOS tijdens beachvolleybal wedstrijden.

"Life is a sport, make it count"

Het leven van Marloes kent maar één onderwerp: sport. Alvorens in het beachvolleybal terecht te komen, speelde Marloes Wesselink jarenlang in de zaal. Toen ze in aanraking kwam met het volleybal op het strand zag ze potentie. Het vormen van een team met Marleen van Iersel bleek een goede keuze. De dames speelden binnen no-time mee in de top van de Eredivisie Beach Volleybal en in 2007 behaalden zij hun eerste Nederlandse titel. De successen maakten Marloes en Marleen favoriet voor het EK onder de 20 in Israël, waar ze hun eerste internationale goud pakten. Het teamwork werd beloond met deelname aan het WK in Brazilië en de prijs voor beste Volleybal talenten van 2005. Dit deed de dames besluiten zich fulltime op beachvolleybal te gaan richten. Vele successen op nationaal en internationaal niveau volgden met van Iersel maar ook met latere partners Madelein Meppelink en Jantine van der Vlist. Met haar laatste partner Laura Bloem richtte Wesselink een onafhankelijk commercieel volleybalteam op. Zo kon zij zelf staf aanstellen, kosten beheren, sponsordeals sluiten en bovendien de eigen (online) branding verzorgen. Het team speelde voor deelname aan het WK 2015 en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van 2016. Echter, kreeg Wesselink een baan aangeboden die perfect aansluit bij haar opleiding Commerciële Economie aan de Johan Cruijff University. Een kans die zij, naar eigen zeggen, niet kon laten schieten. Na haar actieve carrière werd Marloes commentator en analyst voor Studio Sport tijdens het WK Beachvolleybal 2015 en de Olympische Spelen in Rio, waaraan zij in eerste instantie had gedacht zelf deel te nemen. In 2017 was Marloes bovendien te zien als presentatrice van het Haags Sportgala.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Marloes Wesselink inhuren als spreker?

Marloes kent door verschillende werkzaamheden de sportwereld van binnen en buiten. In haar presentaties vertelt ze op open wijze over haar carrière als professioneel beachvolleybalster, de ervaring die zij opdeed bij het oprichten van haar eigen ondernemingen en haar werkzaamheden binnen grote sportmarketingbedrijven. Thema’s als teambuilding, coaching, motivatie en ondernemen komen aan bod. Marloes heeft bovendien ervaring in het geven van volleybalclinics, in de zaal en op het strand, een activiteit die zij nog altijd met veel enthousiasme invult. Daarnaast is Marloes inzetbaar als dagvoorzitter en host voor uw event.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Marloes Wesselink

Wat klanten zeggen over
Marloes Wesselink

Sprekers zoals Marloes Wesselink

Marloes Wesselink boeken?