Diana Kuip

Presentator, sportjournalist, interviewer

Diana Kuip is presentator en één van de weinige vrouwelijke sportjournalisten van Nederland. Ze staat bekend om haar spraakmakende interviews met topsporters als Dennis Bergkamp en Tom Dumoulin. Ze presenteert bij RTL 7 het sportprogramma RTL Sportupdate en haar stem is wekelijks te horen als sidekick bij NPO Radio1. Verder doet ze voor het platvorm van AD Sportwereld live verslag van grote sportevenementen en reist daarvoor graag de wereld rond. Tegenwoordig is ze de podcasthost van Football is Life in samenwerking met de voetballers Siem de Jong en Daley Blind.

Hoewel de meeste mensen Diana Kuip waarschijnlijk kennen van TV, komt ze eigenlijk ‘uit het schrijven´. De geboren Texelse stond aan de wieg van het mannenblad JFK, schreef in 2012 het boek ‘Voetbalmoeders’ en in 2015 en 2017 kwamen haar columnbundels ‘Kijk voetbal A.U.B.’ en ‘Ik ben geen Zidane’ uit. Ze interviewde in de afgelopen 15 jaar vele honderden topsporters zoals Dennis Bergkamp, Tom Dumoulin en David Beckham voor media als AD Sportwereld, Helden en Voetbal International. Overigens interviewt ze niet alleen sporters, mannen als Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw wist ze ook voor een diepte-interview te strikken. Diana is thuis in alle sporten, maar haar specialiteit ligt in de voetbal- en de wielerwereld. Daarom is ze een graag geziene gast bij programma´s als Voetbal Inside en is ze jaarlijks tafeldame bij de Avondetappe. Van 2015 tot 2017 maakte ze voor Voetbal International het spraakmakende interviewreeks ‘Kiezen met Kuip’ en sinds 2018 presenteert ze bij RTL 7 het programma RTL Sportupdate. Ook was ze de presentatrice van de lotingsceremonie van het EK vrouwenvoetbal 2017, die wereldwijd door 12 miljoen kijkers live werd bekeken. Persoonlijk: Diana Kuip staat bekend om haar lef en toewijding in de journalistiek. Zo trainde ze een half jaar lang dagelijks, om één keer in haar leven een bokswedstrijd te vechten en een verhaal te kunnen schrijven over killer-instinct. Uiteindelijk belandde ze zo in de finale van het Nederlands Kampioenschap boksen.

Tegenwoordig is ze een podcast begonnen met voormalig profvoetballer Siem de Jong en international Daley Blind. Hierbij gaan ze verder dan de waan van de dag en bespreken de twee voetballers met haar hoe het voetbal een impact op het leven heeft van zichzelf en anderen heeft.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Diana Kuip inhuren als spreker?

Diana is zeer ervaren als dagvoorzitter en discussieleider. Door zich als interviewer jarenlang te verdiepen in talloze verschillende karakters in de sport, kan Diana met ieder publiek uit de voeten. Van corporate tot informeel. Haar presentatiestijl is ontspannen, professioneel en persoonlijk. Diana is ook in te huren als spreker. Dan vertelt ze graag bijzondere sportverhalen die paralellen hebben met het bedrijfsleven, en gaan over doorzettingsvermogen, teamgeest, moed, tegenslag en winnen. Tegenwoordig is ze onder andere in te zetten voor een duo-presentatie met voormalig profvoetballer Siem de Jong, waarbij zij de vragen stelt.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Diana Kuip

Wat klanten zeggen over
Diana Kuip

Sprekers zoals Diana Kuip

Diana Kuip boeken?