Neal Petersen

Oprichter en eigenaar FC Afkicken

Neal Petersen is mede-oprichter en eigenaar van YIRO, een online tv-productiemaatschappij, gericht op sportprogramma’s. Daarnaast presenteert Neal diverse programma’s. Zo is hij de host op discovery+ voor ‘UFC Fight Night’ en presenteert hij hét online voetbalpraatprogramma FC Afkicken.

"Niks is onmogelijk, als je er maar alles voor over hebt"

Neal Petersen droomde als jonge jongen van het leven als profvoetballer. Verder dan het hoogste jeugdelftal van FC Groningen en een Oostenrijks avontuur wist hij het niet te schoppen. Zijn studie bracht hem in Boston, waar hij de basis legde voor zijn huidige denkwijze. ‘Niks is onmogelijk, zolang je er maar alles voor over hebt.’ Zijn eerste bedrijf, Sport Amerika, richtte hij op in 2010. Inmiddels is Sport Amerika het medium in Nederland op het gebied van Amerikaanse sporten. In 2012 werd Neal programmadirecteur bij Infostrada Sports, destijds de tv-producent van o.a. Voetbal International, Nederlands Elftal, European Hockey League en de Formule 1. Eind 2014 besloot Neal, samen met collega Joris Boerhof, voor zichzelf te beginnen. Meer creatieve vrijheid en snellere besluitvorming waren twee van de belangrijkste redenen om uiteindelijk YIRO op te richten. YIRO is een tv-productiemaatschappij die zich richt voornamelijk richt op het ontwikkelen en produceren van online (praat)programma’s op het gebied van sport. Binnen twee jaar is YIRO dé partij geworden in Nederland als het gaat om online videocontent. Neal is daarnaast de presentator van FC Afkicken, een online voetbaltalkshow, die meerdere malen per week wordt uitgezonden. Naast deze werkzaamheden is Neal tevens presentator voor discovery+ op het gebied van ‘UFC Fight Night.’

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Neal Petersen inhuren als spreker?

Neal is de ideale gespreksleider of dagvoorzitter. Hij is altijd zeer goed voorbereid en weet daarom een perfecte sfeer te creëren tijdens elk gesprek. Zeer inhoudelijk, scherp, maar ook zeker met humor waar het kan. Dankzij zijn ruime ervaring als ondernemer en televisiepresentator weet Neal precies hoe hij moet schakelen tussen spreker en het publiek.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Neal Petersen

Wat klanten zeggen over
Neal Petersen

Sprekers zoals Neal Petersen

Neal Petersen boeken?