Nicholas Heiner

Zeiler

Nicholas Heiner komt uit in de Olympische Laser zeilklasse. In deze klasse is Nicholas in september 2014 wereldkampioen geworden. Zijn ambitie is groot: Goud winnen tijdens de Olympische Spelen in 2016 en de Volvo Ocean Race winnen.

"Een nieuwe uitdaging geeft richting en energie om elke dag weer het beste uit jezelf te halen"

In de bijna 30 jaar dat Nicholas Heiner zeilt, is hij te typeren als één van de meest succesvolle allround topzeilers van Nederland. Als kind groeide hij op in verschillende Volvo Ocean Race campagnes van Team Heiner. Als student was hij onderdeel van campagnes in de Tour de France a La Voile en zette een eigen jeugdzeilteam (Team Heiner Pups) op. Vervolgens was de fanatieke Heiner actief in de Olympische Laserklasse, waarin hij in 2014 Wereldkampioen werd. Heiner heeft twee grote ambities: Goud op de Olympische Spelen en het winnen van de Volvo Ocean Race.
Nicholas maakte in 2017 de overstap van de Laser klasse naar de Olympische Finn. De toewijding aan het proces en het leren van zowel verbeter- als sterke punten met de bijbehorende keuzes hebben in 2017 al geleid tot succes. In zijn debuutjaar in de Finn won Heiner in Aarhus een sterk bezet WK Testevent 2017. Dat gaf de goedlachse Heiner veel zelfvertrouwen. Gedurende het jaar trainde de 27-jarige Heiner zo een 13 kilo aan spieren bij en leerde hij zijn Finnjol steeds beter kennen. Later in 2017 veroverde Heiner op het Balatonmeer ook nog de bronzen medaille op het Wereldkampioenschap in de Finn klasse.
Ondertussen richt deze allround topzeiler zich op de Olympische Spelen van 2020 in Japan in de uitdagende Finn. Deze klasse werd jarenlang internationaal gedomineerd door Ben Ainslie. Ainslie zijn trouwe trainingspartner Giles Scott is nu één van Heiner zijn grootste concurrenten.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Nicholas Heiner inhuren als spreker?

Nicholas Heiner vertelt in zijn presentaties doorspekt met foto- en videomateriaal enthousiast over zijn ervaringen en leven als topsporter. Als kind opgroeien in een topsportcultuur van Team Heiner. Over zijn ambities, de toewijding aan het proces keuzes maken, omgaan met tegenslagen en gloriemomenten. Centraal staat het verleggen van grenzen. Nicholas is beschikbaar voor het geven van presentaties, clinics en trainingen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Nicholas Heiner

Wat klanten zeggen over
Nicholas Heiner

Sprekers zoals Nicholas Heiner

Nicholas Heiner boeken?