Roy Heiner

Zeiler en civiel ingenieur

Roy Heiner is één van Nederlands meest bekende en gerenommeerde wedstrijdzeilers. Zijn ervaring strekt zich uit over diverse zeilklassen en verschillende typen wedstrijden. Hij nam vier keer deel aan de Olympische Spelen, won in 1996 in Atlanta een bronzen medaille in de Finn klasse, werkte voor Oracle BMW Racing in de America’s Cup en begeleidde meerdere projecten in de Volvo Ocean Race. Daarnaast schreef hij tal van titels op wereld-, Europees- en nationaal niveau op zijn naam.

In 1996 richtte hij naast al zijn zeilactiviteiten zijn eigen bedrijf Team Heiner op, waarin topsport en bedrijfsleven elkaar op professionele wijze ontmoeten. Roy was als Technical Sailing Director van Team ABN AMRO in de Volvo Ocean Race 2005/2006 verantwoordelijk voor de overwinning van het prestigieuze zeilteam in deze heroïsche race om de wereld.

"Hoe kun je weten wat je denkt, voordat je ziet wat je doet"

Roy Heiner is geboren in Zuid Afrika en is in Durban afgestudeerd als weg- en waterbouwkundige. Hij zeilt al wedstrijden sinds 1970 en maakte van zijn grootste passie zijn werk. Als wedstrijdzeiler in hart en nieren nam hij onder andere deel aan vier achtereenvolgende Olympische Spelen en won in 1996 in Atlanta een bronzen medaille in de Finn klasse. Hij werkte voor Oracle BMW Racing in de America’s Cup en begeleidde meerdere projecten in de Volvo Ocean Race: als schipper voor BrunelSunergy en Assa Abloy en in 2005/2006 als Technical Sailing Director van Team ABN AMRO. In 2005/2006 was Roy Heiner verantwoordelijk voor de klinkende overwinning van het prestigieuze zeilteam ABN AMRO.

In 1996 richtte Roy Heiner naast al zijn zeilactiviteiten zijn eigen bedrijf Team Heiner in Lelystad op. Team Heiner ademt de sfeer van topzeilsport uit. Op unieke wijze worden de spanning, het avontuur en de proceskant van het wedstrijdzeilen verwerkt in mooie maatwerkprogramma’s voor het bedrijfsleven. Daarnaast is Team Heiner wijds bekend vanwege de betrokkenheid bij topsportprojecten.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Roy Heiner inhuren als spreker?

Op inspirerende wijze neemt Roy Heiner u mee in zijn wereld, de wereld van de topzeilsport. Hij vertelt uit eerste hand over zijn ervaringen in vier Olympische Spelen, drie Volvo Ocean Races en een America’s Cup. Allen ervaringen die grensverleggend zijn en de grens opzoeken in persoonlijke- en teamontwikkeling. Over de zeiltechnische kant spreken is leuk, maar nog leuker is het om het over het proces te hebben. Datzelfde proces dat je ook zou volgen in de eigen organisatie om gestelde doelen te bereiken. Het proces van topsporter zijn is niet anders dan de processen die mensen doorlopen in het bedrijfsleven.

In zijn presentaties vertelt hij inspirerend over leiderschap, teambuilding en samenwerken, waarbij hij mooie anekdotes en beelden gebruikt uit zijn rijke zeilcarrière. Roy Heiner weet in zijn presentaties treffend parallellen te trekken met thema’s uit het bedrijfsleven. De finetuning van de presentatie wordt van tevoren in gezamenlijk overleg vastgesteld.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Roy Heiner

Wat klanten zeggen over
Roy Heiner

Sprekers zoals Roy Heiner

Roy Heiner boeken?