Nouchka Fontijn

Olympisch Boksster

Nouchka Fontijn is een Nederlandse boksster in de middengewicht klasse. 14 jaar heeft zij op het allerhoogste niveau gebokst. Ze behaalde meerdere Europese titels en WK-medailles, en bracht als hoogtepunt twee Olympische medailles mee naar huis.

Ze eindigde haar carrière afgelopen zomer met in Tokio met een bronzen medaille. Zij heeft zich nu volledig toegelegd op het geven van presentaties en clinics aan het bedrijfsleven.

"Don’t settle for less"

Nouchka Fontijn is geboren op 09-11-1987 in Rotterdam. Na een fijne jeugd waarin sport vooral voor het plezier werd ingezet, stapte zij in januari 2007 de boksschool binnen. Daar viel zij al snel op door haar talent en werklust. In mei 2007 bokste Nouchka haar eerste wedstrijd in de middengewichtklasse. Vele trainingen en wedstrijden lagen aan de basis van haar successen.

In de zomer van 2016 ging ze als eerste Nederlandse vrouw naar de Olympische spelen, hier schreef ze geschiedenis door zilver te winnen. 5 jaar later wist Nouchka zich weer te kwalificeren voor de Olympische Spelen, ze sloot haar carrière af met een bronzen medaille in Tokio. Tijdens haar bokscarrière heeft Nouchka de opleiding Fysiotherapie afgerond, en een opleiding tot personal trainer gevolgd.

Na haar laatste Olympische Spelen in Tokio begon ze gelijk aan een nieuw avontuur. Nouchka was een van de tien deelnemers van Special Forces VIPS; twee weken lang ging ze mee met de Special Forces op de zwaarste militaire training en ondervond ze aan den lijven waartoe een mens in staat is, verlegde ze haar grenzen en kwam ze oog in oog te staan met haar grootste angsten.

Niet zonder resultaat, Nouchka behaalde, samen met Tim Haars, de eindstreep.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Nouchka Fontijn inhuren als spreker?

Nouchka Fontijn is beschikbaar voor het geven van interactieve presentaties. Nouchka neemt je helemaal mee in haar verhaal. Boksen is een sport die draait om voorkomen, incasseren en keihard terugslaan. Het is een intense sport, waarbij mentaliteit nóg belangrijker is dan die ene powerpunch. Boksen heeft zó veel gelijkenissen met het leven. Nouchka daagt jullie uit om in gesprek te gaan over diverse thema’s. In een interactieve sessie, spreekt zij met jullie over talentontwikkeling, het maken van de juiste keuzes, mindset, veerkracht, agility en samenwerking. Zij doet dit op een hele energieke manier. Het publiek wordt áltijd actief betrokken bij het gesprek.

Nouchka is ook beschikbaar voor het geven van boksclinics voor teams. Op een geheel andere wijze dan gewend, worden samenwerken en communiceren tijdens deze clinics cruciaal. In een ontspannen, veilige sfeer, werkt zij me jullie aan focus, reageren, doorzetten, en natuurlijk bokstechnieken. Boksclinics worden altijd op maat gemaakt. Duur, intensiteit en thema’s worden besproken.

Tip: Denk ook eens aan de combinatie van een inspiratiesessie én een clinic!

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Nouchka Fontijn

Wat klanten zeggen over
Nouchka Fontijn

Sprekers zoals Nouchka Fontijn

Nouchka Fontijn boeken?