Esther Schouten

Wereldkampioene boksen

Esther Schouten kent een indrukwekkende carrière. Op het moment dat Esther regerend wereldkampioene was werd er lymfeklierkanker geconstateerd. Haar doorzettingsvermogen bracht haar terug in de ring en in juli 2009 heroverde ze de wereldtitel.

"Zij die opgeven, weten nooit hoe dicht ze bij hun doel waren"

Esther Schouten is niet iemand die voor de makkelijke weg kiest. Ze durft uitdagingen aan te gaan en zich 100% in te zetten voor een gesteld doel. In haar jeugd koos de geboren Wognumse al voor een niet alledaagse sport, het boksen. Haar profdebuut maakte ze in 1997. Al snel bleek Esther Schouten over bovengemiddeld talent en de juiste motivatie te bezitten. In 2001 werd ze Europees kampioene en in 2002 Wereld kampioene. Haar prestaties zorgde er zelfs voor dat ze in 2005 fulltime haar sport kon beoefenen. Twee jaar later ging het echter mis. Er werd lymfeklierkanker bij Esther Schouten vastgesteld. Vier chemokuren en vijftien bestralingen later werd ze genezen verklaard. Niemand dacht aan een comeback. Esther was echter vastberaden om weer volledig voor het boksen te kiezen. Ze zette alles op zij en trainde twee jaar onafgebroken in Duitsland. Ze was onzeker of ze weer op haar oude niveau terug kon keren, maar uiterst gemotiveerd om er alles uit te halen. In juli 2009 wist ze het onmogelijke te presteren. Ze wist de wereldtitel wederom te heroveren. Na haar sportieve carrière nam Esther is 2011 deel aan Expeditie Robbinson. In 2014 behaalde Esther Schouten de finale bij Expeditie Poolcirkel. Esther Schouten is ambassadeur van Only Friends, die zich richten op sport voor gehandicapte kinderen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Esther Schouten inhuren als spreker?

Esther Schouten is bijzondere en energieke vrouw. In haar presentaties staan thema’s als motivatie, doorzettingsvermogen en vitaliteit centraal, gecombineerd met een dosis humor. Als ambassadrice van de bokssport geeft ze tevens boksclinics en workshops, eventueel gecombineerd met een presentatie.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Esther Schouten

Wat klanten zeggen over
Esther Schouten

Sprekers zoals Esther Schouten

Esther Schouten boeken?