Pieter de Waard

Voormalig algemeen directeur en bestuursvoorzitter Telstar

Vanaf oktober 2006 tot juli 2023 was Pieter de Waard algemeen directeur en bestuursvoorzitter van betaald voetbalorganisatie Telstar. Hij was daarmee de op een na langstzittende algemeen directeur in het Nederlands betaald voetbal. Zijn club en hij halen regelmatig de (inter)nationale pers met spraakmakende, innovatieve en revolutionaire ideeën.

"Onder druk ontstaan diamanten"

Tot 2002 werkte Pieter de Waard voornamelijk in de olie- en gasindustrie. Daarna had hij vier jaar een communicatiebureau en was hij éénpitter. Als communicatietrainer gaf hij voornamelijk trainingen op de werkvloer van kleine, middelgrote en multinationale ondernemingen. In oktober 2006 startte hij zijn job bij Telstar in IJmuiden. Bij zijn aantreden was de club op sterven na dood. Na het instellen van een Raad van Commissarissen en de geboorte van de Stichting Pro Telstar kwam het herstel van de club in een stroomversnelling. Met behulp van de Gemeente Velsen en Bouwondernemer Joop Leliveld werd er in 2008 binnen no time een nieuw stadion gerealiseerd. Hiermee en dankzij een samenwerking met AZ Alkmaar werd Telstar weer levensvatbaar. Telstar en De Waard haalden de (inter)nationale pers met initiatieven als: de betalende voetballer, blauw gras en Occupy Telstar. Pieter wordt in verband gebracht met uitspraken als; ‘wie Telstar wegzet als subsidiejunk krijgt een knokploeg op zijn stoep’, ‘ach dat voetbal is maar een lastige onderbreking van een geweldige avond’, ‘wij zijn sinds 1963 ongeslagen in Europa’, ‘de Eredivisie staat in ons nest te pissen’ en de beloften gaan betalen of ‘ze rotten maar op’. Duidelijke taal is waar hij van houdt, Pieter is een progressieve en flamboyante flapuit.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Pieter de Waard inhuren als spreker?

Door zijn ervaring als bestuurder, directeur, werknemer en zzp/communicatietrainer is Pieter de Waard in staat om alle niveaus aan te spreken en in beweging te zetten. Hij staat bekend als gevat spreker. Pieter is inzetbaar voor zowel een lezing, een gesproken column of speech. Zijn presentatie is altijd in combinatie met humor, originaliteit en kennis van zaken.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Pieter de Waard

Wat klanten zeggen over
Pieter de Waard

Sprekers zoals Pieter de Waard

Pieter de Waard boeken?