Hans van Breukelen

Voormalig keeper van PSV en Nederland

Hans van Breukelen was in de jaren ’80 en ’90 Nederlands beste keeper. Met PSV won hij in 1988 de Europa Cup 1 en met het Nederlands Elftal het Europees Kampioenschap. In presentaties en lezingen vertelt hij met veel passie en energie over zijn ervaringen als sporter, bestuurder en adviseur. Hans ondersteunt, verbindt en inspireert individuen en teams om invulling te geven aan hun persoonlijke en werkdoelen. Dat doet hij in een open dialoog, nieuwsgierig, met hart voor mensen en hard op inhoud. Hij is beweeglijk, analytisch, gedreven en doelgericht. Thema’s als bevlogenheid, doorzettingsvermogen, in beweging komen, aanpassingsvermogen, teamsucces en veerkracht komen terug in zijn presentaties.

"Het individueel belang gaat altijd boven het teambelang"

Hans van Breukelen (4-10-1956) is van huis uit onderwijzer, maar vooral bekend door zijn negentienjarige voetbalcarrière als de eigenwijze doelman met zijn grote handen. Hij stond als doelman onder de lat bij FC Utrecht, Nottingham Forest en PSV. Hij kwam 73 keer uit voor het Nederlands elftal en beleefde zijn ultieme overwinning met het Europees Kampioenschap voetbal in 1988. In hetzelfde jaar won hij de Europa Cup 1. Na zijn voetballoopbaan richtte hij zich op een maatschappelijke loopbaan met als centraal thema: succes is maakbaar.

Ook is hij auteur van een aantal boeken:

  • Winnen; Van talent naar topspeler (2011);
  • Topposities; een individuele benadering naar teamsucces;
  • Maak je comeback; vind jezelf opnieuw uit na een tegenslag (2018);
  • Zijn meest recente boek: Mentale Innovatie; zet het leven naar je hand (2021).

Sinds 2018 is hij ook actief als Comebackmanager. Hierbij is hij begeleider van mensen die tegen een tegenslag weer regisseur willen worden van hun leven en is Hans actief in re-integratietrajecten.

Bron foto zittend met overhemd: Casper Dila.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Hans van Breukelen inhuren als spreker?

Voorbeelden van zijn inspirerende en enthousiaste presentaties zijn ‘De kracht van een individu en de macht van het team’ en ‘Van een comeback maken naar mentale innovatie’. Daarnaast richt Hans zich sinds kort op ‘Maak je comeback’. Zowel aan de hand van een presentatie of interactieve workshop betrekt hij het publiek bij zijn presentaties en probeert ze te prikkelen. De combinatie van topsport, management en sprekerservaring maken dat hij op een praktische wijze individuen en organisaties kan verbinden om doelstellingen te realiseren. Bovendien is hij ook ervaringsdeskundige op het gebied van omgaan met tegenslagen en succes. Zijn huidige thema is ‘het geluk van pech’.

Op basis van een open dialoog, met een hart voor mensen en hard op inhoud vindt Hans het mooi om handvatten aan te reiken waardoor mensen en organisaties keuzes kunnen maken om vaker gelukkiger en succesvoller te zijn. Thema’s als bevlogenheid, doorzettingsvermogen, in beweging komen, teamsucces en veerkracht komen veelvuldig terug in zijn presentaties.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Hans van Breukelen

Wat klanten zeggen over
Hans van Breukelen

Sprekers zoals Hans van Breukelen

Hans van Breukelen boeken?