Jan Lammers

Voormalig autocoureur en sportief directeur Grand Prix Zandvoort

’s Werelds meest veelzijdige autocoureur Jan Lammers (2 juni 1956) werkte als kind op de anti-slip school bij Rob Slotemaker. In 1973, op 16-jarige leeftijd, maakte hij zijn debuut en won zijn eerste race in Zandvoort. Inmiddels heeft Jan 11 nationale en internationale kampioenschappen op zijn naam staan, races gewonnen in Tourwagens, Sportscars en Formule-auto’s en behaalde in totaal +/- 150 podium finishes. Momenteel is Jan Lammers sportief directeur van hét autosportevent in Nederland, de Grand Prix van Zandvoort.

"Attitude over circumstances"

Op 17-jarige leeftijd wint Jan Lammers het Nederlands Kampioenschap Toerwagens. Vijf jaar later breekt Jan internationaal door. 1978 is het jaar van het eerste grote internationale succes voor Jan Lammers. Hij wordt onder andere Europees Kampioen Formule 3 en verslaat Alain Prost, de latere wereldkampioen F1. Iets daarna, in 1980 is Jan de best gekwalificeerde Nederlandse F1 coureur ooit met 4e plaats tijdens de GP USA West in Long Beach met ATS. Jan Lammers maakt in 1983 de overstap naar de Sportscars. En met succes. Jan Lammers zit tijdens de 24 uur van Le Mans 13 van de 24 uur achter het stuur, komt als eerste over de finish en verslaat het tot dan toe onverslagen merk Porsche (sinds 1982). In 1992, 10 jaar nadat zijn seizoen over leek, gebeurde er iets unieks. Jan Lammers maakte zijn comeback in de Formule 1. Dit deed hij tijdens de Grand Prix in Japan. Tot op heden is dit een record, er is geen andere coureur die na 10 jaar een comeback maakte in de F1. Jan Lammers richt in 1999 zijn eigen Sportcars-team op: Racing for Holland. Racing for Holland wordt twee keer FIA World Sportscar Kampioen. Jan stond driemaal op het podium tijdens de prestigieuze Formule 3 race in Macau; 1 x 2e, 2 x 3e en 1 x 6e. Nog een opmerkelijk record, Jan reed ooit 7 races op een dag. Tegenwoordig rijdt Jan af en toe een demo op het circuit van Zandvoort. Verder is hij met zijn Racing Team Holland actief in de 24h van Le Mans en de Europese Le Mans series. Begin 2019 is Jan aangesteld als sportief directeur van de Grand Prix van Zandvoort in 2020.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Jan Lammers inhuren als spreker?

Met zijn statement ‘Succes moet je managen’ inspireert en motiveert Jan Lammers tijdens zijn presentaties. Jan neemt je mee in de wereld van de Formule 1 met daarin de verschillen aangeduid van toen en nu. Daarnaast is Jan Lammers ook inzetbaar voor lezingen, interviews en raceclinics.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jan Lammers

Wat klanten zeggen over
Jan Lammers

Sprekers zoals Jan Lammers

Jan Lammers boeken?