Robert Doornbos

Voormalig Formule 1 coureur en analist

Robert Doornbos wist na een bezoek aan de Formule 1 dat dat het podium was waarop hij wilde schitteren. Enkele jaren later debuteerde hij zelf in de Formule 1. Na een mooie carrière ging hij aan de slag al ondernemer en analist. Op dit moment is Robert vaste gast en samen met Rob Kamphues het gezicht bij de Race Café-uitzendingen van Ziggo Sport waar hij analyses geeft van de races van Max Verstappen.

"If things seem under control, you’re not going fast enough"

Robert Doornbos begint pas op relatief late leeftijd met zijn autosportcarrière. Hiervoor heeft hij eerst jarenlang getennist. Pas na een bezoek aan Formule 1 race besloot hij zich volledig op de autosport toe te leggen. De loopbaan van Robert begon in 1999 in het Britse Opel Lotus Winter kampioenschap. De grote doorbraak beleefde Robert in 2004. Hij reed in dat seizoen in de Formule 3000. Zijn prestaties zorgden ervoor dat hij dat jaar werd uitgeroepen tot Rookie of the Year. Een prijs voor de beste debutant van de raceklasse. Door zijn goede prestatie in de Formule 3000 reed Robert zich in de kijker van de grote teambazen van de Formule 1. Via Jordan en Minardi kwam de talentvolle coureur terecht bij Red Bull Racing. Bij Red Bull Racing heeft Robert diverse races gereden en veel testwerk verricht. In het jaar 2007 vestigde Robert zijn naam definitief in een internationale topklasse. In de Champcar series reed hij als ‘Rookie’ naar een derde plaats in het kampioenschap en behaalde hij meerdere overwinningen.  Op dit moment is Robert vaste gast en gezicht bij de Race Café-uitzendingen van Ziggo Sport waar hij analyses geeft van de races van Max Verstappen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Robert Doornbos inhuren als spreker?

Robert Doornbos geeft je een kijkje in de snelle wereld van de autosport en maakt daarbij een link naar innovatie, samenwerken, leiderschap en ondernemen. In zijn presentaties is hij zeer enthousiast en weet hij als geen ander de link te leggen tussen de autosport en de races die daarbij horen en het bedrijfsleven. Benieuwd wat Robert kan betekenen voor jouw merk op social media? Bekijk zijn profiel op Influencers of Sports.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Robert Doornbos

Wat klanten zeggen over
Robert Doornbos

Sprekers zoals Robert Doornbos

Robert Doornbos boeken?