Tom Coronel

Autocoureur en ondernemer

Tom Coronel loopt al jaren mee in de internationale autosport. Zo heeft hij vele overwinningen behaalt in verschillende klassen. Naast het racen runt hij een aantal zeer succesvolle webshops.

"Analyse to improvise to optimise"

Tom Coronel is geboren op 5 april 1972 in Naarden. Als zoon van autocoureur Tom Coronel Sr. werd racen hem met de paplepel ingegoten. Samen met tweelingbroer Tim was hij al op jonge leeftijd actief op de kartbaan. Zijn sportieve loopbaan nam vanaf 1990 een vlucht. Coronel racet vanaf die tijd in verschillende race-klassen. Via kampioenschappen in Nederland en Duitsland (waar hij onder andere tegen Michael Schumacher en Jos Verstappen reed) kwam Tom Coronel in Azië terecht en leefde hij vijf jaar in Japan. Hier won Coronel het Japanse Formule 3 kampioenschap, alsmede het Formula Nippon Kampioenschap en de International Masters of Formula 3. In 2000 ging Tom Coronel voor het hoogst haalbare in het racen: de Formule 1. Helaas was er meer nodig dan alleen kampioenschappen winnen en miste Coronel de Formule 1 op een haar na. Maar – en dit is Coronel in hart en nieren – hij ging niet bij de pakken neerzetten; nee, hij ging juist volgas door. De jaren daarna breidde hij zijn toch al indrukwekkende CV flink uit met vele races, overwinningen en kampioenschappen zoals DTCC, Dakar, 24 hrs Nurnburgring, het ETCC, WTCC en de Le Mans Series. Het instinct voor ondernemen zat er bij Coronel al vroeg in. Hij wist wat handelen was en regelde altijd de beste deals. Circa 10 jaar geleden kwam hij in aanraking met de plasma televisies van LG en toen wist Coronel het zeker: hier zit business in. Hij startte Create2Fit en na wat vallen en opstaan richtte deze visionair zijn blik op het verkopen van producten via internet. Aangezien de internetbubbel net uit elkaar gespat was, verklaarde iedereen hem voor gek. Maar Coronel geloofde in wat hij deed en ging door: internetverkopen was gewoon de toekomt. En hij had gelijk. Zijn onderneming groeide in de afgelopen 10 jaar uit naar een bedrijf van formaat met omzetten van meer dan 48 miljoen per jaar. Wat begon op de gebruikelijke zolderkamer is nu een onderneming met ruim 50 medewerkers en marktleider in zijn branche. Tom Coronel is vader van twee kinderen. Op autosport gebied is hij op dit moment actief voor Cometoyou Racing in de Audi RS 3 LMS in de FIA World Touring Car Cup (WTCR). Als ondernemer maakt hij zich voor zijn internetondernemingen – dagelijks druk over inkoop, internet marketing, verkoop, social media en alles wat met nieuwe media te maken heeft.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Tom Coronel inhuren als spreker?

Tom Coronel is een enthousiaste en humoristische spreker die presenteert over ondernemerschap, nieuwe media, innovaties in de sport en samenwerking in teams. Ook een spectaculaire opening of demonstratie met een van Tom’s raceauto’s behoort tot de mogelijkheden.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Tom Coronel

Wat klanten zeggen over
Tom Coronel

Sprekers zoals Tom Coronel

Tom Coronel boeken?