Roland Scholten

Voormalig darter en tv-analist

Roland Scholten hoort bij de elite van de Nederlandse Dart wereld. De Hagenees maakte zijn tv-debuut in 1992 en een jaar later werd The Flying Dutchman al winnaar van de World Cup Darts. In 1997 werd hij samen met Raymond van Barneveld winnaar van het koppeltoernooi van het PDC wereldkampioenschap. In 2005 en 2006 speelde de Nederlander mee in de Premier League Darts. Op dit moment is Roland nog regelmatig te zien als analist bij RTL Darts en geeft hij workshops en trainingen.

"Perfect, planning, prevents, pathetic and performance"

Roland is sinds 1990 actief in het professionele dartcircuit en maakte in 1992 zijn tv-debuut. Sindsdien heeft hij meerdere toernooien op zijn naam geschreven zoals: World Cup Darts, Britisch Open, Ireland Open classic, Budweiser UK Open en de Thialf Darts Open. Daarnaast heeft Scholten in 2005 en 2006 heeft Roland deelgenomen aan The Premier League Darts waar hij één keer de halve finale en één keer de finale wist te bereiken. Verder wist hij één nine-darter te gooien in The Golden Harvest North American Cup. De laatste jaren is Roland regelmatig te zien bij het programma RTL Darts waar hij deelneemt aan de voor- en nabeschouwingen van de wedstrijden.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Roland Scholten inhuren als spreker?

Roland Scholten is ervaren in het geven van workshops, clinics en presentaties waarin de onderwerpen als teambuilding en presteren onder druk centraal staan. Hij laat op een creatieve en interactieve manier zien wat de overeenkomsten zijn tussen presteren op topniveau in de sport en presteren binnen het bedrijfsleven.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Roland Scholten

Wat klanten zeggen over
Roland Scholten

Sprekers zoals Roland Scholten

Roland Scholten boeken?