Rolf Franke

Basketbalcoach, Programmamanager en Domain expert Risk bij ABN Amro

De bijna twee meter lange Rolf Franke is een voormalig basketbalspeler. Hij debuteerde in 1988 onder bondscoach Ruud Harrewijn als international en speelde ruim zestig interlands. Na zijn carrière als prof is Rolf het bedrijfsleven ingegaan waarin hij diverse senior managementfuncties heeft bekleed. In zijn presentaties vertelt Rolf onder andere over de achtergrond van succes en de juiste manier van doelen stellen. Van 2018 tot 2020 is Rolf coach van het eredivisieteam van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball geweest waarmee hij in 2019 de Nederlandse beker won. Tevens werd hij verkozen tot coach van het jaar 2019 in Nederland en in de FIBA Europe Cup genomineerd voor de verkiezing tot beste coach.

Rolf is een voormalig basketbalspeler die zowel nationaal als internationaal zeer succesvol is geweest. In Nederland kwam hij uit voor o.a. Amsterdam, Den Helder en Den Bosch. In totaal won hij onder meer acht landskampioenschappen en vier NBB Bekers. Tijdens zijn topsport carrière rondde Rolf een studie medicijnen af. Daarna studeerde hij ook nog af in Nederlands recht. Na zijn carrière als topsporter heeft Rolf zich gespecialiseerd in verzekeringen en bankieren en kwam hij bij Fortis ASR terecht. Hier groeide hij snel door tot Hoofd Marketing. Na deze functie vervulde hij nog een aantal andere functies binnen het bedrijf. Vervolgens kwam Rolf in 2006 bij de ABN Amro terecht. Bij de bank ontwikkelde Rolf zich verder op het gebied van leiderschap en vervulde hij diverse senior management functies. Tot 2018 was hij o.a. directievoorzitter van de ABN AMRO Groenbank. Van 2018 tot 2020 was hij naast zijn baan bij ABN Amro ook Head coach van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball .Tegenwoordig is hij Domain expert binnen Risk Management en breed actief op het gebied van bedrijfscultuur en persoonlijk leiderschap.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Rolf Franke inhuren als spreker?

Voormalig profbasketballer Rolf Franke is inzetbaar voor workshops en presentaties over leiding geven, resultaten halen, management en persoonlijk leiderschap. Aangaande persoonlijk leiderschap is het sinds kort ook mogelijk om een uitgebreider programma te laten begeleiden op basis van analyse en een maatwerk plan van aanpak. Mede doordat hij naast topsport diverse functies heeft uitgevoerd in het bedrijfsleven kan Rolf de perfecte link leggen tussen topsport en het bedrijfsleven. Dit doet hij op een zeer vernieuwende en interactieve wijze.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Rolf Franke

Wat klanten zeggen over
Rolf Franke

Sprekers zoals Rolf Franke

Rolf Franke boeken?