Rolf Schrama

Voormalig paralympisch zeiler en econoom

Rolf Schrama heeft een zeer zeldzame vorm van dwerggroei waardoor de vooruitzichten bij zijn geboorte zeer somber waren. Hierdoor heeft Rolf te maken gehad met vele extreme uitdagingen. Al op jonge leeftijd stelde hij zichzelf ten doel om groots te gaan leven. Van een straatschoffie op de mavo klom hij op tot doctorandus in de Economie. Vanuit het sjieke kantoorpand aan de Amsterdamse grachten keek hij op een dag naar buiten en dacht ‘Is dit leven eigenlijk wel zo groots?’

"Vecht niet tegen de wind, gebruik hem om vooruit te komen."

Het verhaal van Paralympisch zeiler Rolf Schrama (1,25m) is geen standaard succesverhaal. Het is een authentiek, kwetsbaar en humoristisch verhaal over hoe hij een verkeerde koers inzette en in steeds zwaarder weer terecht kwam. Dit leidde uiteindelijk in een schipbreuk. Hij besefte dat hij de hele reis voor de buitenwereld had afgelegd. Na een diep dal nam hij letterlijk het roer zelf in handen, bepaalde een nieuwe koers en kreeg langzaam de regie over zijn leven terug. Het was het begin van een onvergetelijke reis waar hij talloze lessen leerde over waar groei werkelijk over gaat.
Vanaf het begin tot het eind weet Rolf zijn publiek met een lach en een traan te boeien met zijn levensverhaal, dat voor veel mensen een wake-up call zal zijn om eens goed naar zichzelf te kijken. In een meeslepend verhaal vertelt Rolf over hoe hij daarna op zoek ging naar zichzelf. Hoe hij zijn handicap begon te accepteren en het uiteindelijk omarmde. Vanaf dat moment was hij in staat om zijn definitie van groots een andere invulling te geven. Hij stapte voor het eerst in een zeilboot en wist het vrijwel direct. Ik wil meedoen aan de Paralympische Spelen in Rio. Vanaf die dag reisde hij met zijn boot de wereld over. Elke dag een stapje dichter bij zijn einddoel.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Rolf Schrama inhuren als spreker?

De lezingen van Rolf zijn zoveel mogelijk maatwerk maar uiteraard ook erg authentiek. Want Rolf heeft nu eenmaal geen gewoon pad bewandeld. Moeiteloos trekt hij parallellen tussen zijn leven als topsporter, econoom en zijn leven met een beperking. Wat heeft hij hier van geleerd? Hoe gaat hij zelf om met veranderingen? Hoe ervaart hij tegenslagen? Welke doelen stelt hij en waarom? Kortom, een positief verhaal dat jezelf en jouw werknemers aan het nadenken zal zetten, waarna jullie samen aan een nog mooiere toekomst kunnen bouwen!

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Rolf Schrama

Wat klanten zeggen over
Rolf Schrama

Sprekers zoals Rolf Schrama

Rolf Schrama boeken?