Sabine Appelmans

Voormalig tennisster

Sabine Appelmans heeft jarenlang aan de top van de tenniswereld gestaan. Sabine was de eerste Belgische tennisster die de top-20 van de wereld bereikte. Na afloop van haar carrière in 2001 bleef ze het tennis trouw als commentatrice voor Sporza en Eurosport en later werd Sabine Appelmans captain van het Belgisch Fed Cup team.

"Hard work beats talent when talent doesn’t work hard"

Sabine Appelmans was de eerste Belgische tennisster die de top-20 van de wereld bereikte, met een zestiende plaats als hoogste notering in 1997. Zij won in totaal 7 titels op de WTA Tour, werd twee keer uitgeroepen tot Belgische Sportvrouw van het Jaar in 1990-1991 en nam deel aan drie Olympische Spelen (Barcelona 1992, Atlanta 1996 en Sydney 2000). Na afloop van haar carrière in 2001 bleef ze het tennis trouw als commentatrice voor Sporza en Eurosport bij de toptoernooien, later (van 2007 tot 2011) als captain van het Belgisch Fed Cup team. Sabine is altijd actief en sportief gebleven, ze deed de afgelopen jaren mee aan een aantal kwart triatlons, de beklimming van de Galibier en ze liep de marathon in Valencia. Daarnaast heeft Sabine een diploma als gezondheidscoach, is trainer B tennis en volgde een opleiding personal trainer/functional trainer.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Sabine Appelmans inhuren als spreker?

Sabine Appelmans is een enthousiaste inspirerende spreker die je met verhalen uit haar eigen carrière motiveert om het beste uit jezelf te halen. Ze inspireert mensen om op een leuke manier een vitaal leven te leiden met aandacht voor gezonde voeding en beweging. Als topsporter is je lichaam je belangrijkste tool. Maar ook in het dagelijkse leven is een gezonde levensstijl belangrijk. Tijdens Sabine Appelmans haar presentaties, webinars en workshops deelt ze haar geheimen over wat je nodig hebt om gezond te leven en topfit te blijven op de werkvloer. Daarnaast is Sabine Appelmans inzetbaar voor het geven van een actieve tennisworkshop of padelworkshop.

 

Boost je veerkracht en ga beter om met stress – Keynote/webinar
Leer stress herkennen en veerkrachtiger te worden. Wie veerkrachtig is ervaart meer balans en heeft een positievere kijk op het leven. Elke dag worden we geconfronteerd met stress. Hoe we daarmee omgaan heeft een belangrijke invloed op ons dagelijkse leven. Sabine Appelmans geeft je tips en tricks om beter om te gaan met momenten van stress. Naast een korte theoretische uitleg, krijg je oefeningen die je zelf dagelijks kan toepassen.

Boost je gezonde leefstijl – Keynote/webinar
Slaap, eet, beweeg en relax om optimaal te presteren. Leer om een gezonde leefstijl in te plannen in je drukke bezigheden. Balans vinden tussen inspanning en ontspanning is een must. Gezond eten, drinken, bewegen, een goede nachtrust en positieve gedachten zijn basisbehoeften om met de dagelijkse stress om te gaan, optimaal te kunnen presteren en van het leven te genieten. Sabine Appelmans geeft je graag tips en tricks om op een eenvoudige manier gezonde gewoontes in te plannen. Afsluiten kan met een korte maar efficiënte beweegsessie.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Sabine Appelmans

Wat klanten zeggen over
Sabine Appelmans

Sprekers zoals Sabine Appelmans

Sabine Appelmans boeken?