Semmy Schilt

Voormalig wereldkampioen Karate, MMA en K1

Semmy Schilt wordt geboren in Rotterdam, op 27 oktober 1973. Hij is een voormalig Nederlands Ashihara-karateka, kickbokser en MMA-vechter. Met vier behaalde K-1-wereldtitels (2005, 2006, 2007 en 2009) en het winnen van de Glory Heavyweight Grand Slam in 2012 geldt hij als de meest succesvolle zwaargewicht-kickbokser aller tijden.

"Alle wegen leiden naar Rome"

Als jonge jongen doet Semmy een opleiding voor mechanische techniek en daarna machinebankwerken in de werktuigbouw. Hij vindt sport dan al leuk en houdt zich bezig met karate. Vanuit het leerlingstelsel gaat hij toch weer terug naar school, om tijd over te houden om te trainen. Hij volgt dan de middelbare technische school. Aan het eind van die opleiding loopt hij stage bij een ontwerpbureau. Helemaal niet zijn vakgebied, maar wederzijds bevalt het zo goed dat hij er na zijn stage aan het werk kan. Maar eerst wil hij een hele maand alleen maar sporten. Vier weken lang wordt hij ‘afgebeuld’ door Dave Jonkers. Hij blijkt succesvol in wedstrijden en besluit daarin verder te gaan.  Hij wordt wereldkampioen karate en dan wordt hij in Japan uitgedaagd door een worstelaar van de Free Fight Organisatie. Semmy wint het gevecht en wordt wereldkampioen Free Fight (Pancrase). De professionele wedstrijden komen in beeld. Semmy neemt de beslissing om naar Zuidlaren te komen trainen bij Dave Jonkers te gaan. Op een bepaald moment geeft Semmy zoveel lessen dat hij besluit Budokai Zuidlaren (nu Fight Game Academy) op te richten. Daarmee begint op 1 januari 2001 voor hem het ondernemerschap. In de jaren die volgen wordt Semmy nog vier keer kampioen tijden de K1 GP. Nu Semmy gestopt is richt hij zich volledig op zijn Fight Game Academy en geeft hij presentaties en clinics voor het bedrijfsleven.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Semmy Schilt inhuren als spreker?

Semmy Schilt vertelt in presentaties op nuchtere wijze over zijn indrukwekkende prestaties in de ring. Hij kan als geen ander de overeenkomsten vinden tussen het stellen van doelen, persoonlijke ontwikkeling, omgaan met tegenslagen en grenzen verleggen. Daarnaast is Semmy inzetbaar voor het geven van clinics, waarbij u samen met hem de invulling  kan bepalen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Semmy Schilt

Wat klanten zeggen over
Semmy Schilt

Sprekers zoals Semmy Schilt

Semmy Schilt boeken?