Simone van de Kraats

Olympiër, Wereld- en Europees kampioen waterpolo

Van de brugklas in Barneveld naar de beste waterpoloster in 2023, het kan verkeren. Simone van de Kraats schreef in 2023 geschiedenis met de waterpolodames door wereldkampioen te worden. In 2024 boekte ze een nieuw groot succes door ook Europees kampioen te worden. Hoe kom je tot deze successen? Hoe moeilijk is het om in een van de zwaarste sporten van de wereld te excelleren? Welke offers brengt zij voor de sport?

In een presentatie op basis van interview neemt Simone je mee in haar weg naar de top. Door haar nuchtere karakter en educatieve achtergrond is zij in staat om op een zelfkritische wijze naar haar carrière te kijken, maar kan ze ook waardevolle linkjes maken richting het bedrijfsleven. Tussen het bedrijfsleven en de topsport ziet zij veel overeenkomsten, mede omdat ze zelf een studie Finance & Control heeft afgerond. Daarnaast is ze momenteel bezig met de Master Managementwetenschappen en werkt ze bij Deloitte.

"Je hoeft er niet (al) te zijn om er te (kunnen) komen. "

Het is 2013. Simone van de Kraats zit in de brugklas en heeft een droom. “Het lijkt me leuk om een keer kampioen te worden met DWK”, zegt ze tegen de Barneveldse krant. Een kampioenschap met De Waterkip. Dat was destijds haar grote droom. Prachtig. Helemaal als je weet waar ze nu staat.

Het talent van Simone van de Kraats oversteeg al snel de Barneveldse standaard, waardoor een overstap naar een Eredivisionist niet uit kon blijven. Ze verkaste naar Polar Bears, doorliep alle Jong Oranje selecties en debuteerde als 17-jarige in 2018 in het ‘grote’ Oranje. Inmiddels is ze wereldkampioen, Europees kampioen en in 2023 uitgeroepen tot beste speelster van de wereld. Daarnaast werd ze op de Olympische Spelen van Tokyo 2020 topscorer van het toernooi.

 

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Simone van de Kraats inhuren als spreker?

Simone van de Kraats wil niet alleen impact maken in de sport zelf, maar ook daarbuiten in het bedrijfsleven. Door het behalen van de bachelor Finance & Control, het volgen van de Master Managementwetenschappen en de combinatie van topsport met een baan bij Deloitte kan zij beide werelden aan elkaar koppelen. Gaat alles vanzelf? Zeker niet. Topsport is naast de mooie hoogtepunten heel hard werken, zit vol met tegenslagen en teleurstellende momenten. Hoe houd je je hoofd boven water, laat je het bekende emmertje niet overstromen en blijft er voldoende energie over om de mooie dingen te blijven zien. In een presentatie op basis van interview neemt Simone je mee in haar verhaal.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Simone van de Kraats

Wat klanten zeggen over
Simone van de Kraats

Sprekers zoals Simone van de Kraats

Simone van de Kraats boeken?