Arno Havenga

Voormalig waterpolo-international en bondscoach vrouwen

Als waterpoloër werd Arno Havenga drie keer speler van het jaar en kende hij vele successen. Maar ook als trainer is hij succesvol. Zo heeft hij er mede voor gezorgd dat de Nederlandse waterpolo vrouwen in 2008 op miraculeuze wijze goud wisten te winnen op de Olympische Spelen van Peking. Ook behaalde Havenga drie zilveren plakken op zowel EK’s als WK’s. In 2018 werd Arno als bondscoach Europees Kampioen. Na zijn rol als bondscoach, ging Arno aan de slag als technisch manager KNZB.

"Soms is er geen volgende keer, geen time out of tweede kans. Soms is het nu of nooit"

Als speler heeft Arno Havenga bij drie ploegen gespeeld. Zo was hij in het verleden actief bij ONN Nice en heeft hij bij het Nederlandse ZPB Barendrecht en GZC Donk zijn talent laten zien. Bij alle drie de teams veroverde hij landstitels. Verder heeft hij tweemaal deel mogen nemen aan de Olympische Spelen (in de VS en Australië) waar hij met zijn team als tiende en elfde is geëindigd.

Na zijn actieve carrière ging hij als coach aan de slag. Als assistent trainer behaalde hij in 2008 een gouden Olympische plak , maar heeft hij ook successen behaald op EK’s en WK’s. Zo wist hij in 2010 een derde plek te behalen op het EK in Kroatië. Eind 2013 werd hij bondscoach. Tijdens de EK’s 2014 (Boedapest) en 2016 (Belgrado) werden dit zelfs zilveren medailles. Ook heeft hij als coach een zilveren medaille gehaald op het WK in Rusland (2015). In 2018 was het eindelijk zover, hij wint als coach van het Nederlands team op het EK in Barcelona.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Arno Havenga inhuren als spreker?

Arno Havenga kan worden ingezet voor presentaties over het bereiken van doelen, vitaliteit en het omgaan met tegenslagen. Hij weet als geen ander te spreken over de manier waarop je een team kan motiveren. Hij is er dan ook van overtuigd dat je met een team waarin iedereen zich goed voelt en taken verdeeld, betere prestaties kan neerzetten.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Arno Havenga

Wat klanten zeggen over
Arno Havenga

Sprekers zoals Arno Havenga

Arno Havenga boeken?