Sonny Silooy

Voormalig profvoetballer en trainer/coach

Sonny Silooy is een voormalig profvoetballer die voornamelijk furore maakte bij Ajax. Silooy werd meermaals landskampioen en won ook internationale prijzen zoals de Wereldbeker voor clubs en de Champions League. Na zijn actieve carrière ging Sonny aan de slag als trainer en werkte hij onder andere bij Ajax, DC United (Verenigde Staten) en Al Shabab (Dubai).

"Je bent goed zoals je bent"

Sonny Silooy werd in 1963 geboren in Rotterdam. Sonny ontdekte al op jonge leeftijd zijn liefde voor voetbal en startte zijn carrière bij verschillende amateurclubs. Op zijn vijftiende werd hij gescout door Ajax. Onder Aad de Mos maakte hij in 1981 zijn debuut in Ajax 1. Na negen jaar bij Ajax te hebben gespeeld, stapte Sonny over naar Matra Racing in Parijs. Twee jaar later keerde hij terug bij Ajax, waarna hij zwaar geblesseerd raakte. Een kruisbandblessure hield hem anderhalf jaar aan de kant. Na zijn blessure won Ajax de UEFA-cup, en Sonny speelde weer. In de voorbereiding van 1994 brak hij zijn enkel, waardoor hij tijdens de Champions League finale van 1995 op de tribune zat. Een jaar later was hij tijdens de finale tegen Juventus wel van de partij. In de strafschoppenserie miste Silooy zijn penalty, terwijl veel anderen er geen durfden te nemen. In 1996 vertrok hij naar Arminia Bielefeld, waar hij twee jaar speelde. Hij keerde terug in Nederland bij de Graafschap, waar hij in 2000 zijn carrière afsloot. Sonny startte zijn trainerscarrière bij ZVV Zaandam, maar al gauw ging hij aan de slag bij Ajax. In 2010 werd hij coach van Dayton Dutch Lions in de VS. Later werd hij hoofd jeugdopleiding bij DC United, eveneens in de VS. Later werd hij assistent bij Nederland onder 18 en onder 19. In 2016 startte hij aan een avontuur in Dubai bij Al Shabab, een avontuur dat niet lang duurde wegens het niet nakomen van afspraken door de club. Sonny Silooy speelde in zijn carrière 25 interlands voor het Nederlands Elftal.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Sonny Silooy inhuren als spreker?

Sonny is beschikbaar voor het geven van presentaties, waarin hij vertelt over de mooie momenten in zijn carrière, maar ook de vele tegenslagen die hij meemaakte. Hij deelt anekdotes en zijn ervaringen als speler en trainer. Tevens is Sonny beschikbaar voor het geven van voetbalclinics.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Sonny Silooy

Wat klanten zeggen over
Sonny Silooy

Sprekers zoals Sonny Silooy

Sonny Silooy boeken?