Ronald de Boer

Voormalig voetballer en analist

Ronald de Boer heeft veel indrukwekkende prijzen achter zijn naam staan. Zijn grote succes begon bij Ajax, waar hij meer dan 8 jaar speelde. Verder kwam hij uit voor Barcelona, Glasgow Rangers en Qatar. Samen met zijn broer Frank is hij één van Nederlands bekendste tweelingen.

Het sterke punt van Ronald de Boer is zijn veelzijdigheid. De oudste van de gebroeders de Boer kon op verschillende posities in het veld uit de voeten. Met name aan de rechterkant op het middenveld en in de spits kwam hij het best tot zijn recht. Samen met tweelingbroer Frank doorlopen ze de jeugdopleiding van Ajax. Na een korte periode in het eerste elftal wordt Ronald de Boer verhuurt aan FC Twente. Daar maakt hij zoveel indruk dat hij door de Ajax-directie snel werd teruggehaald. Bij Ajax maakt hij de grote successen mee. Hij wint vijf keer de Landstitel en in 1995 de Champions League. Na de successen in Nederland zoeken Ronald en Frank de Boer samen het avontuur op in Spanje bij FC Barcelona om vervolgens ook nog bij de Glasgow Rangers te spelen en uiteindelijk in Qatar zijn carrière af te bouwen. Ronald de Boer was een vaste waarde in het Nederlands Elftal. Hij was aanwezig op alle toernooien van het WK in 1994 tot het EK in 2000. Ronald de Boer heeft in 2008 afscheid genomen van het professionele voetbal. In 2008 haalt Ronald de verkorte trainersdiploma voor voetballers met meer dan 40 interlands. Na stage te hebben gelopen bij Ajax onder Marco van Basten, werd Ronald de Boer jeugdtrainer bij Ajax. Later in zijn carrière verkiest hij het werk als analist bij FOX Sports boven het werk als jeugdtrainer. Op dit moment is Ronald specialistentrainer bij Ajax onder 19, en is hij wekelijks te zien als analist bij FOX en de Champions League.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Ronald de Boer inhuren als spreker?

Ronald de Boer gebruikt zijn ervaringen als internationaal topvoetballer in zijn presentaties over samenwerken, omgaan met tegenslagen en doorzettingsvermogen. Daarnaast geeft hij voetbalclinics waarbij hij zijn kwaliteiten als voetballer enthousiast probeert over te dragen aan de deelnemers.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Ronald de Boer

Wat klanten zeggen over
Ronald de Boer

Sprekers zoals Ronald de Boer

Ronald de Boer boeken?