Suse van Kleef

Journalist en voetbalcommentator

Suse van Kleef voetbalde in het Nederlands elftal onder 19 toen een kruisbandblessure en maatschappelijke ambities een einde maakten aan haar sportcarrière. Na de School voor Journalistiek werd ze verslaggever en eindredacteur bij NOS op 3. In 2016 vertrok ze naar Londen om daar te werken als correspondent Verenigd Koninkrijk voor onder meer NOS, het AD en diverse radiozenders. Na vijf jaar Brexit, Boris Johnson en Buckingham Palace is ze weer terug in Nederland. Vanuit daar doet ze weer meer met haar oude liefde: sport.

Op 13 maart 2021 maakte Suse haar debuut als eerste vrouwelijke voetbalcommentator bij NOS Langs de Lijn. Tijdens de Olympische Spelen in augustus 2021 presenteert ze op Radio 1 het dagelijkse programma RadiOlympia. Vervolgens reisde Suse zelf af naar Japan en was daar voor de NOS hét gezicht van de Paralympische Spelen.

"You can’t be what you can’t see"

Suse van Kleef voetbalde in het Nederlands elftal onder 17 en onder 19. Na een kruisbandblessure besloot Suse Journalistiek te studeren in Utrecht. Tijdens haar studietijd schreef ze samen met haar vader de interviewbundel ‘Rechtspraak is Mensenwerk’, waarin een breed scala van Nederlandse rechters aan het woord komt. Na een stage bij NOS op 3 zette ze haar carrière daar voort als verslaggever en eindredacteur. In januari 2016 verhuisde ze naar Londen, om daar multimediaal correspondent te worden voor onder meer de NOS en het Algemeen Dagblad. Ook schoof ze regelmatig aan bij talkshows in Nederland om duiding te geven. Begin 2018 verscheen haar tweede boek: ‘Tim Visser, Flying Dutchman in Schotland’, de biografie van de beste Nederlandse rugbyer ooit. Suse presenteerde in de zomer 2019 bij de NOS de dagelijkse talkshow Studio France tijdens het WK voetbal voor vrouwen. Daarna deed ze voor ZIGGO Sport in Engeland verslag van de grootste competitie ter wereld: de Premier League. In januari 2021 verhuisde Suse terug naar Nederland, waar ze werkt als journalist, presentator en Verenigd Koninkrijk-kenner. En ze ging weer wat nieuws doen: op 13 maart 2021 maakte ze haar debuut als eerste vrouwelijke voetbalcommentator bij NOS Langs de Lijn. Tijdens de Olympische Spelen in Tokio presenteert ze op Radio 1 het dagelijkse programma RadiOlympio. Voor de Paralympische Spelen in dat jaar reist Suse vervolgens af naar Japan om voor de NOS verslag te doen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Suse van Kleef inhuren als spreker?

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Suse van Kleef

Wat klanten zeggen over
Suse van Kleef

Sprekers zoals Suse van Kleef

Suse van Kleef boeken?