Barbara Barend

Presentatrice en onderneemster

Barbara Barend droomde zelf jarenlang van een carrière als topsportster. Toch koos ze voor een journalistieke carrière. Ze presenteerde het jeugdprogramma Zappsport en het voetbaldiscussieprogramma Voetbal Inside. Momenteel is Barbara druk met haar eigen magazine Helden.

"Sporters durven alles te doen om te winnen en ook helaas vaak te verliezen. Dat maakt ze tot Helden"

Barbara Barend gold in haar jeugd als absoluut sporttalent. In 1990 speelde ze onder andere voor het Nederlands meisjeselftal voetbal en werd ze in het districtskampioene tennis van Amsterdam. Na het behalen van haar gymnasium ging Barbara in 1992 studeren aan de University of Texas. Daar slaagde ze in 1996 cum laude voor haar Bachelor of Business Administration. In haar studententijd was ze de beste tennisster van haar universiteit. Na haar diploma, keerde ze terug in Nederland en begon ze met het geven van tennisles aan de Amsterdamse jeugd. In 1994 begon de journalistieke carrière van Barbara. Ze was destijds freelance journaliste van het Webber Magazine in Amerika. Teruggekomen in Nederland begon ze met het schrijven van columns waarna ze al snel de overstap maakte naar de TV. Bij het grote publiek is Barbara vooral bekend vanwege de presentatie van de programma’s Zappsport, Studio Sport en Voetbal Inside. Samen met haar vader Frits heeft ze haar eigen magazine opgericht, Helden. Hierin worden sporthelden op bijzondere wijze geportretteerd en geïnterviewd.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Barbara Barend inhuren als spreker?

Barbara Barend heeft een passie voor sport maar is echter ook breder ontwikkeld. Analytisch, scherp en met bravoure leid ze debatten en paneldiscussies. De communicatieve vaardigheden van Barbara Barend in combinatie met haar kennis over sport, bedrijfs- en maatschappelijk onderwerpen maken haar een passende spreker op menig evenement. Ze is scherp, analytisch en kritisch, waardoor ze uw bijeenkomst inhoudelijk naar een hoger niveau kan tillen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Barbara Barend

Wat klanten zeggen over
Barbara Barend

Sprekers zoals Barbara Barend

Barbara Barend boeken?