Willem van Hanegem

Voormalig profvoetballer en voetbalanalist

Willem van Hanegem, bijnaam de Kromme, behoort tot de beste voetballers die Nederland ooit gekend heeft. Als speler en trainer bracht hij het grootste deel van zijn loopbaan door bij zijn grote liefde Feyenoord, waar hij is uitgegroeid tot een waar clubicoon. Tegenwoordig is Willem columnist en voetbalanalist. Hierin geeft hij altijd zijn ongezouten mening op alles wat met voetbal te maken heeft.

Willem van Hanegem kwam via amateurclubs Velox en Xerxes in 1968 bij Feyenoord terecht. In Rotterdam groeide hij al snel uit tot grote favoriet en haalde hij er zijn grootste successen uit zijn carrière. Op 6 mei 1970 won hij met Feyenoord als eerste Nederlandse club ooit de Europa Cup I, waarna in datzelfde jaar de Wereldbeker volgde. Tijdens zijn hoogtijdagen speelde Mister Feyenoord – ook wel ‘de kromme’ genoemd wegens zijn karakteristieke lichaamshouding – voor het Nederlands elftal, waarmee hij in 1974 de finale van het Wereld Kampioenschap verloor. Na Feyenoord speelde de Kromme nog voor AZ’67, het Amerikaanse Chicago Sting en FC Utrecht, waarna hij uiteindelijk weer terugkeerde naar zijn grote liefde Feyenoord om daar zijn voetbalcarrière af te sluiten. Het volgende jaar werd hij hier assistent-trainer van coach Thijs Libregts. Als hoofdtrainer haalde Van Hanegem zijn eerste grote succes in 1993, toen hij met Feyenoord de landstitel behaalde. En in 1994 en 1995 werd de KNVB beker gewonnen. Naast Feyenoord is Willem trainer geweest bij Al Hilal, AZ, Sparta en FC Utrecht. Tegenwoordig is Willem columnist voor het Algemeen Dagblad en analyticus bij Ziggo Sport. Hier staat Willem bekend om zijn eigen ongezouten mening op het hedendaagse voetbal.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Willem van Hanegem inhuren als spreker?

Willem van Hanegem is inzetbaar voor het geven van een presentatie op basis van interview waarin hij altijd open en eerlijk zijn eigen unieke kijk geeft op het hedendaagse voetbal. Met grappige en smaakvolle anekdotes over vroeger weet Willem altijd een lach op het gezicht van het publiek brengen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Willem van Hanegem

Wat klanten zeggen over
Willem van Hanegem

Sprekers zoals Willem van Hanegem

Willem van Hanegem boeken?