Allard Kalff

Formule 1 commentator en voormalig autocoureur

Allard Kalff is voormalig autocoureur en sinds de jaren negentig Formule 1-commentator. Destijds deed hij met Olav Mol verslag van de Formule 1 en RTL Grand Prix. Tevens is hij presentator (geweest) van de tv programma’s ’n Gevaar op de weg, Gevaar op het water en RTL Autowereld.

Allard is geboren in Beverwijk. Op een relatief late leeftijd van achttien jaar begon hij met rijden. Destijds was hij naar eigen zeggen ‘stronteigenwijs’. Hierdoor maakte hij fouten die anderen al op een jongere leeftijd hadden gemaakt. Hij ging altijd rechts waar anderen hem vertelde links te gaan.

In 1982 begon hij zijn professionele carrière als autocoureur in de Formule Ford Euroseries. Tevens racete hij in de Nederlandse Formule Ford en de Formule Opel Lotus, waar hij in 1989 naar verhuisde. Na deze avonturen is hij overgestapt naar de Formule 3. In 1998 kwam Allard uit in het toenmalige DTCC, waar hij reed voor Dutch Carisma Racing. Hij pakte dat jaar een overwinning en stond vier keer op het podium, waarna hij uiteindelijk derde werd in het kampioenschap. In 1999 pakte hij twee overwinningen en eindigde hij wederom als derde. Daarnaast werd hij in 2005 kampioen van de Clio Cup. Op dit moment geeft hij commentaar bij de Formule 1.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Allard Kalff inhuren als spreker?

Allard Kalff is inzetbaar voor presentaties over innovatie, samenwerken en grenzen verleggen. Met zijn jarenlange ervaring neemt hij u mee in de wereld van de autosport met prachtige filmen en voorbeelden.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Allard Kalff

Wat klanten zeggen over
Allard Kalff

Sprekers zoals Allard Kalff

Allard Kalff boeken?