Anicka van Emden

Voormalig judoka

Voormalig judoka Anicka van Emden won op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro de bronzen medaille. Na haar afwezigheid in Beijing en Londen was dit de bekroning op haar carrière.

"A goal without a plan is just a wish"

In 1986 werd Anicka van Emden geboren in Den Haag. Als klein kind keek ze naar de Olympische Spelen en dacht: daar wil ik later ook staan! In 2005 pakte ze haar eerste medaille op het NK en in 2008 werd ze voor het eerst Nederlands kampioen. In 2008 brak ze ook internationaal door en ging ze als reserve en sparringpartner mee naar de Olympische Spelen in Beijing. Anicka ging verder en bleef uitstekend presteren. In 2011 won ze zilver op het EK en brons op het WK in de gewichtsklasse tot 63 kilogram. Omdat er per gewichtscategorie maar een iemand naar de Olympische Spelen mocht kwam de droom van Anicka nog niet uit in 2012. Anicka van Emden knokte door en bleef internationaal uitstekend presteren. Zo won ze in 2013 brons op het WK en in 2014 en 2016 brons op het EK. Uiteindelijk plaatste ze zich voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Alles stond in het teken van dit moment. Het werd een bekroning op haar carrière want Anicka won een bronzen medaille. Begin 2017 besluit Anicka om zich volledig te focussen op haar maatschappelijke carrière. Zo werkt ze als radiologisch laborant in het Haaglanden Medisch Centrum, zit ze in de atletencommissie van het NOC*NSF en is ze voorzitter van de atletencommissie van de Judobond.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Anicka van Emden inhuren als spreker?

Anicka van Emden is inzetbaar voor het geven van presentaties en clinics. Tijdens haar presentaties vertelt Anicka over de weg naar haar Olympische medaille en de lessen die topsport haar geleerd heeft, zoals: doelen stellen, bewuste keuzes maken en omgaan met tegenslagen. Daarnaast heeft Anicka (door haar werk in het ziekenhuis en de Atletencommissie) affiniteit met thema’s als gezondheidszorg en beleid. Ook kan Anicka judoclinics verzorgen voor jong en oud.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Anicka van Emden

Wat klanten zeggen over
Anicka van Emden

Sprekers zoals Anicka van Emden

Anicka van Emden boeken?