Anne-Greet Haars

Presentatrice en dagvoorzitter

Anne-Greet Haars is vanaf jongs af aan gek van nieuws en sport. Alle peuters vragen vanaf een jaar of 3 bij alles: “Waarom?”. Dat is bij Anne-Greet nooit meer gestopt. Ze is ontzettend nieuwsgierig, en besloot daarom om na haar studie politicologie en master bedrijfskunde, de mediawereld in te stappen. Ze werd verslaggever en eindredacteur bij BNR Nieuwsradio. In 2015 stapte ze over naar TV en werd ze in 2017 (op 29 jarige leeftijd) hoofdredacteur van RTL Late Night met Humberto Tan en werd ze in 2019 hoofdredacteur van de talkshow Beau. In de jaren hierna ontwikkelde ze programma’s voor nationale en internationale streamingdiensten. Op dit moment is zij presentator bij haar ‘oude’ liefde BNR Nieuwsradio, waar zij onder andere BNR Sport presenteert. Ook werkt zij aan meerdere documentaires.

"Do the harder right over the easier wrong"

Anne-Greet Haars (1986) is ruim 10 jaar werkzaam als journalist, hoofd-/eindredacteur en programmamaker voor radio, online en tv. Op dit moment presenteert zij onder meer het wekelijkse sportprogramma ‘BNR Sport’ op BNR Nieuwsradio. In dit live-programma (en tevens podcast) spreekt Anne-Greet iedere week met topsporters, coaches en andere sportgrootheden de wereld binnen en buiten de sport.

Al vanaf jongs af aan is Anne-Greet bovenmatig nieuwsgierig. Tijdens haar schooltijd manifesteerde zij haar nieuwsgierigheid op meerdere vlakken, maar tijdens haar studententijd kwam dit verder tot uiting. Met veel bevlogenheid werd zij voorzitter en presentator van Room for Discussion: een studenten interviewplatform van de Universiteit van Amsterdam. Opeens wist ze waar ze haar studie Politicologie en master Bedrijfskunde voor wilde inzetten: de media.

Ze vond haar plek bij BNR Nieuwsradio, waar ze verslaggever en eindredacteur werd. Ze werkte intensief samen met Humberto Tan en sportmarketeer Bob van Oosterhout. Samen reisden ze de wereld over om van meerdere grote sportevenementen (WK’s, Olympische Spelen etc.) verslag te doen.

Na deze enerverende tijd, maakte ze de overstap naar de televisiewereld en werd daar uiteindelijk hoofdredacteur van ‘RTL Late Night’. Ook heeft ze de hoofdredactie gedaan van het eerste seizoen van de talkshow ‘Beau’. Door jarenlang elke dag een live-programma te maken, weet ze alles van storytelling: welk verhaal wil je vertellen, en hoe breng je het over. Tevens gaf zij in de periode leiding aan een grote redactie, en nam zij verantwoordelijkheid voor dagelijkse beslissingen.

Na de talkshows, verplaatste haar interesse van ‘lineaire’ televisie naar de streamingdiensten. Voor productiebedrijf Fremantle – een van de grootste van Nederland – werd zij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en begeleiden van programma’s op Video-on-Demand. Naast haar presentatiewerk, maakt Anne-Greet op dit moment ook documentaires.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Anne-Greet Haars inhuren als spreker?

Anne-Greet Haars is een veelzijdige, energieke en nieuwsgierige dagvoorzitter. Haar hoge mate van interesse in de actualiteit en academische achtergrond, maakt haar een veelzijdige presentator. Door haar rijke ervaring, zowel voor als achter de schermen in de mediawereld, weet ze precies wat er nodig is om een bijeenkomst tot een succes te maken en iedereen in zijn of haar kracht te zetten. Anne-Greet is nu radiopresentator bij BNR Nieuwsradio en documentairemaakster.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Anne-Greet Haars

Wat klanten zeggen over
Anne-Greet Haars

Sprekers zoals Anne-Greet Haars

Anne-Greet Haars boeken?