Kim Lammers

Olympisch kampioen hockey, ondernemer en dagvoorzitter

‘Doorgaan waar anderen stoppen’, kenmerkte Kim Lammers als hockeyinternational – die Olympisch goud won – maar ook in het leven daarna. ‘Het ondernemerschap zit in mij. Ik ben een verbinder en ga voor het hele plaatje’, zegt Kim, die als topscorer altijd streed voor haar kansen. Buiten het sportveld is dat niet anders. Een duurzame kledinglijn, het ontwikkelen van een programma voor topsporters om al tijdens hun sportloopbaan bezig te zijn met hun maatschappelijke carrière, mensen bewustmaken van vitaliteit, het dagvoorzitterschap past haar als een jas, alsmede het presenteren van het radioprogramma BNR Sport.

"Elk verlies is op te vangen, als iedereen nóg harder zijn of haar best doet"

Kim Lammers weet dat doorzetten – waar anderen ophouden – het verschil maakt. Tijdens haar hockeycarrière beleefde zij hoogte- en dieptepunten. Met haar zware knieblessure vlak voor de Olympische Spelen van Beijing in 2008 als ultiem dieptepunt. Kim wist zich, zonder zich gesteund te voelen door de bondscoach, terug te knokken en pakte uiteindelijk met haar team een gouden plak tijdens de Olympische Spelen van Londen in 2012. Kim raakt mensen met haar verhaal door zich kwetsbaar op te stellen, neemt de toehoorders mee naar de moeilijkste momenten, gevoelens van onrecht, de fase waarop zij bezweek onder de zelf opgelegde druk, tot de gevechten die zij leverde en goud aan de horizon gloorde. Kim was niet het grootste talent, maar haar extreme doorzettingsvermogen heeft haar tot een van de beste spitsen van de wereld gemaakt. In totaal speelde zij 200 interlands en scoorde 124 doelpunten voor Oranje. Daarnaast werd zij in 2006 en 2014 Wereldkampioen met het Nederlands elftal. Na haar hockeycarrière was Kim onder meer enige tijd directeur van het Ronald McDonald Centre (sportcentrum voor kinderen met een beperking) in Amsterdam-Noord. Bij Deloitte ontwikkelde zij een programma speciaal voor topsporters om al tijdens hun sportcarrière bezig te zijn met hun maatschappelijke carrière. Begin 2021 startte Kim samen met Woodline een duurzame kledinglijn van sportswear, onder de naam CIRCULR. ‘Ik ben mezelf er van bewust dat we zuinig om moeten gaan met onze planeet, dus ik kijk naar wat ík kan bijdragen, probeer bedrijven te activeren om vervolgens de krachten te bundelen.’ In 2015 deed zij mee aan Expeditie Robinson, in 2019 deed aan The Big Escape in 2021 was Kim als kandidaat in het RTL 4-televisieprogramma De Verraders. Lees in onze blog meer over Kim!

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Kim Lammers inhuren als spreker?

Inmiddels heeft Kim veel ervaring opgedaan in het bedrijfsleven en is zij niet alleen als spreker aantrekkelijk voor een taylormade presentatie, maar ook als dagvoorzitter. Kim is een echte teamplayer en winnaar. Wil altijd het beste uit zichzelf en de mensen om haar heen halen. Haar missie in het leven is om mensen in beweging te krijgen in de breedste zin van het woord. ‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’. Kim weet als geen ander hoe hard zij de mensen om haar heen nodig heeft om als individu en team beter te worden en samen het hoogst haalbare te bereiken. Kim kan met haar enthousiasme, gedrevenheid en passie altijd de rest mee krijgen. In een waanzinnige inspirerende presentatie, weet ze dit ook bij haar toehoorders over te brengen. Ze sleept je mee in een overtuigend betoog, hoe je meer uit jezelf kan halen, waar jij het groepsproces mee kan helpen en hoe je het beste mensen voor jouw zaak motiveert. Kim gaat op een interactieve manier aan de slag met hoe je beter kunt functioneren als team. Bij the road to commitment bedient zij zich van vier pijlers: continue verbeteren, hoe ga je om met verandering en tegenslag, samenwerken en inspireren. Zoals de onderleggers van de Teamwork Piramide van Patrick Lencioni ook een leidraad vormen: onderling vertrouwen creëren, constructieve conflicten, het nemen van verantwoordelijkheid, een hoge mate van betrokkenheid en focus op resultaten.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Kim Lammers

Wat klanten zeggen over
Kim Lammers

Sprekers zoals Kim Lammers

Kim Lammers boeken?