Bart Bennema

Bondscoach meerkamp Atletiekunie

Bart Bennema is al enkele jaren succesvol bondscoach meerkamp voor de Atletiekunie. Zijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het trainen en coachen van jonge talenten en wereldtoppers op de meerkamp en sprint. Zo was hij coach van Europees- en Wereldkampioen Dafne Schippers en jong meerkamp talent Nadine Visser.

"Less is more!"

Als atleet (tienkamp) beëindigde Bart Bennema in 2002 zijn carrière na een hardnekkige blessure, waarna hij het vak coachen heeft opgepakt. Sinds 2008 is hij werkzaam als bondscoach meerkamp bij de Atletiekunie. In de eerste jaren heeft hij als talentcoach gewerkt met als doel de beste jonge talenten uit het land te selecteren en deze op sportcentrum Papendal op te leiden als topsporters. Een groot gedeelte van de nu geplaatste meerkampers voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro zijn via dat programma opgeleid. Eén van de exponenten van het programma sinds 2008 is Dafne Schippers. Met Dafne Schippers won hij tijdens het WK in Beijing een zilveren medaille (100 meter sprint) en gouden medaille (200 meter sprint). Tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro won zijn pupil op de 200 meter de zilveren medaille. Na de spelen besloot Dafne verder te gaan bij een andere coach maar Bart begeleid nog steeds dagelijks atleten.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Bart Bennema inhuren als spreker?

Bart geeft presentaties over trainingsmethodiek, coachen van topatleten en presteren onder druk. Daarnaast spreekt hij over het opleiden van talenten en het coördineren van een begeleidingsteam (medische staf, manager, voedingsdeskundige, wetenschappers, andere trainers) rondom de topsporter. Als coach van Dafne Schippers won hij al vele prijzen, zoals een zilveren en gouden medaille tijdens het WK 2015 in Beijing.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Bart Bennema

Wat klanten zeggen over
Bart Bennema

Sprekers zoals Bart Bennema

Bart Bennema boeken?