Dafne Schippers

Voormalig wereldkampioen 200m sprint

Dafne Schippers is een van de meest bekende atleten van ons land. Het onverschrokken sprintkanon heeft zowel nationaal als internationaal een imponerende carrière opgebouwd. Van haar opmerkelijke atletische prestaties op de Olympische Spelen, WK’s en EK’s tot slepende blessures, Dafne Schippers neemt je op inspirerende wijze mee in haar topsportcarrière.

Het Nederlandse publiek leerde Dafne Schippers voor het eerst kennen in het atletiekseizoen 2009. Op zestienjarige leeftijd maakte deze Utrechtse atlete haar opwachting op het wereldtoneel van het sprinten. Haar doorbraak was opvallend snel. Slechts vier jaar na haar debuut op nationale kampioenschappen, stond ze al op het internationale podium.

In 2015 kreeg ze wereldwijd erkenning door op het WK een Europees record neer te zetten op de 200 meter sprint en zo de gouden medaille te pakken. In hetzelfde jaar werd ze Sportvrouw van het jaar in Nederland. In 2017 prolongeerde ze deze felbegeerde wereldtitel op de 200 meter. In 2014 en 2016 schreef ze ook al de Europese titel van de 100 meter op haar naam. Op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro pakte ze zilver op de 200 meter. Schippers kende een gestage groei en was een veelzijdig sprinter. In 2015 pakte zij bijvoorbeeld nog op de 60 meter sprint een Europese titel, in 2016 deed ze dit dunnetjes over op de 4×100 meter estafette.

Het was echter niet alleen maar hosanna in haar carrière. Vanaf 2020 kreeg Dafne last van haar rug. In september 2023 beëindigde zij haar carrière mede vanwege deze rugproblemen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Dafne Schippers inhuren als spreker?

Dafne Schippers is beschikbaar voor een presentatie op basis van interview, waarbij ze openhartig vertelt over haar carrière. Hierbij kan zij vanuit haar grootse carrière een goede link leggen met verschillende thema’s die in het bedrijfsleven ook hot topic zijn. Ze gaat onder andere in op hoe zij omging met tegenslagen, hoe ze in staat was constant grenzen te verleggen en hoe de samenwerking in haar team verliep.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Dafne Schippers

Wat klanten zeggen over
Dafne Schippers

Sprekers zoals Dafne Schippers

Dafne Schippers boeken?