Ben van der Burg

Voormalig schaatser en commercieel directeur

Ben van der Burg was tussen 1986 en 1991 een succesvolle langebaanschaatser. In zijn carrière werd hij Nederlands kampioen allround en werd hij in 1990 tweede tijdens het WK-allround in Heerenveen. Op dit moment is Ben van der Burg commercieel directeur bij Triple IT.

De in Schipluiden geboren (1968) Ben van der Burg was een zeer talentvolle schaatser, maar zijn schaatscarrière was van korte duur. Tussen 1986 en 1991 behaalde hij een tweede plaats op WK-Allround waarin hij in een rechtstreeks gevecht met Johan Olav Koss in Heerenveen een teenlengte te kort kwam voor de eerste plaats. Na het schaatsen studeerde Ben Nederlandse Taal- en Letterkunde en behaalde een MBA op het gebied van social media aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Verder maakte hij verschillende televisieprogramma’s en schrijft Ben columns bij BNR. Op zakelijk gebied is hij mede-eigenaar van de start-ups Slidejockey en Repudo. Daarvoor werkte hij bij Vodafone. Op dit moment is hij commercieel directeur bij Triple IT en doet hij in 2017 mee aan Sportmonologen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Ben van der Burg inhuren als spreker?

Tijdens zijn inspirerende presentaties neemt Ben je mee op basis van thema’s als innovatie, data, trends, vitaliteit en grenzen verleggen. In zijn ogen zijn de mogelijkheden om talent te ontplooien grenzeloos. Vanwege zijn ervaring als commercieel directeur in de IT-wereld kan hij het bedrijfsleven goed vergelijken met zijn carrière als topschaatser. Hierbij gaat hij in op de verschillen én overeenkomsten en weet hij trends in beide werelden te duiden.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Ben van der Burg

Wat klanten zeggen over
Ben van der Burg

Sprekers zoals Ben van der Burg

Ben van der Burg boeken?