Jacques Brinkman

Meervoudig Olympisch Kampioen hockey

Jacques Brinkman heeft als hockeyer de Europese, Wereld- en Olympische titel veroverd. Jacques stond bekend als een hardwerkende hockeyer met een ongelofelijke winnaarsmentaliteit.

"Winnaarsmentaliteit, iedereen kan het leren."

Jacques Brinkman was jarenlang de hockeyer met de meeste interlands achter zijn naam. In totaal speelde hij 337 interlands voor het Nederlands team en was van 1988 tot 2000 vier keer aanwezig op de Olympische Spelen. De prijzenkast van de voormalig recordinternational is compleet. Naast Olympisch Kampioen in 1996 en 2000 werd Jacques Brinkman twee keer Wereldkampioen, eenmaal Europees Kampioen en drie keer werd de Champions Trophy gewonnen. Na zijn carrière als actief hockeyer begon Jacques Brinkman als zelfstandig ondernemer. Met zijn bedrijf Brinkman Sport was hij o.a. producent en distributeur van het sportmerk Princess. Vele hockeyinternationals speelden met het sportmerk Princess. Nu timmert Brinkman aan de weg met zijn webshop HollandHockeyHouse.nl. In de tijd dat Jacques Brinkman nog actief hockeyde was hij speler/coach bij Amsterdam heren. Daarna heeft hij o.a. 4 jaar SCHC heren onder zijn hoede gehad, waarmee hij 3 maal de play-offs bereikte. Daarnaast was hij twee termijnen coach bij de hockeydames van Laren. De voormalig coach en ondernemer heeft geleerd van het verleden. Binnen het opportunistische klimaat van de topsport is geduld doorgaans ver te zoeken, laat staan als de club in degradatie-nood verkeert. Tegelijkertijd is de context bepalend voor in hoeverre een coach of manager zijn doelstellingen kan bereiken. Daarom is het zaak een evenwicht te vinden tussen aanpassing en persoonlijke geloofwaardigheid. In 2014 publiceert Jacques Brinkman zijn boek ‘Tot het uiterste gedreven’ en in 2018 kwam zijn boek ‘Schijn Bedriegt’ uit. Jacques is eigenaar van bierbrouwerij De Uddelaer in Uddel, die te zien is bij de foto’s. Momenteel is Jacques actief als Clubkadercoach bij hockeyclub Den Bosch.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Jacques Brinkman inhuren als spreker?

Jacques Brinkman houdt in presentaties, met zijn combinatie van ervaring en opbouwende kritische blik, zijn toehoorders een spiegel voor: kijk kritisch naar de omgeving, maar vooral naar jezelf. Altijd blijven leren, ongeacht de resultaten uit het verleden. Jacques is onafhankelijk, deskundig en inspirerend.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jacques Brinkman

Wat klanten zeggen over
Jacques Brinkman

Sprekers zoals Jacques Brinkman

Jacques Brinkman boeken?