Bert van Marwijk

Voormalig Bondscoach Nederlands Elftal

Bert van Marwijk is een integere, open en eerlijke coach. Na successen bij o.a. Feyenoord bereikte hij met het Nederlands Elftal tegen de verwachting in de finale van het WK in Zuid-Afrika.

Voetbal stond al op jonge leeftijd centraal in het leven van Bert van Marwijk. De in Deventer geboren Bert van Marwijk speelde al op 17 jarige leeftijd in de eredivisie. Achtereenvolgens speelde hij voor Go Ahead Eagles, AZ, MVV en Fortuna Sittard. In 1988 besloot Bert zijn carrière als profvoetballer te beëindigen en zich te richten op een carrière als trainer. Al tijdens zijn eigen voetbal carrière was Bert van Marwijk actief als jeugdtrainer. Na zijn carrière was het voor hem dan ook een makkelijke keus om zich volledig op het trainerschap te gaan richten. Als coach bereikte hij met Fortuna Sittard de finale van de Amstel Cup en met Feyenoord wist hij in 2002 de EUFA-Cup te winnen. In het seizoen 2007/2008 keerde Bert weer terug bij Feyenoord. Een terugkeer van korte duur. Bert van Marwijk werd namelijk na het EK voetbal in 2008 gepresenteerd als nieuwe bondscoach. Hij volgde Marco van Basten na het EK op. Zijn eerste doel was het WK voetbal in 2010. Een toernooi waar hij het team doelgericht na 32 jaar weer naar een WK finale leidde. In de finale werd nipt van Spanje verloren in de verlenging. Bert van Marwijk heeft in het recente verleden bewezen dat hij, onder druk, goede resultaten kan neerzetten met zijn team. Feyenoord leidde hij naar de winst in de UEFA Cup en het Nederlands Elftal naar de WK finale. Als bondscoach ervaart hij hoe het is om met louter topspelers te werken, die hij bovendien niet dagelijks ziet. Na het teleurstellende EK van 2012 besluit Bert om niet verder te gaan als bondscoach van Oranje. Daarna is Bert van Marwijk trainer geweest bij het Duitse HSV Hamburg waarna hij een eenjarig contract tekende als bondscoach van Saoedi-Arabië waarmee hij zich knap kwalificeerde voor het WK 2018. Na het behalen van dit WK eindigt de samenwerking tussen Bert en de bond van Saoedi-Arabië. Wel is Bert actief op het WK 2018, namelijk als bondscoach van Australië waarmee hij in de groepsfase werd uitgeschakeld. Op dit moment is Bert van Marwijk panellid/analist bij Studio Voetbal.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Bert van Marwijk inhuren als spreker?

Bert van Marwijk vertelt in zijn presentatie over doorzettingsvermogen, groepsprocessen en het managen van een team. Enthousiast en op sympathieke wijze vertelt hij over zijn ervaringen als speler en coach. Met name het WK van 2010 komt daarin uitgebreid aan bod.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Bert van Marwijk

Wat klanten zeggen over
Bert van Marwijk

Sprekers zoals Bert van Marwijk

Bert van Marwijk boeken?