Co Adriaanse

Voormalig voetbaltrainer en analist

Co Adriaanse heeft een staat van dienst waar maar weinig sportcoaches aan kunnen tippen. Als geen ander is hij in staat om in korte tijd een hecht team te creëren. Energiek en enthousiast vertelt hij over zijn ervaringen aan de top van het internationale voetbal.

"Een goed paard is nog geen goede ruiter"

Geen blad voor de mond, recht door zee, hard, innovatief, gedurfd, aanvallend en controversieel. Het is allemaal van toepassing op de eigenzinnige Co Adriaanse. De oud-voetballer van onder andere De Volewijckers en FC Utrecht begon zijn trainerscarrière bij de Zilvermeeuwen. Hij introduceerde bij PEC Zwolle en ADO Den Haag een superaanvallende variant die ‘de Kerstboom’ werd genoemd. Met Willem II behaalde hij de tweede plaats in de Nederlandse competitie en kwalificeerde zich zo voor Champions League voetbal. Zijn kwaliteiten om een hecht team te creëren werd ook in Amsterdam onderkent. Als hoofdcoach ging hij bij Ajax aan de slag. Ondanks goede resultaten vertrok Co Adriaanse al snel naar AZ, waar hij met Dirk Scheringa in alle rust aan het team kon werken. AZ behaalde tegen alle verwachtingen in de halve finale van de UEFA Cup en maakte zoveel faam dat clubs uit binnen- en buitenland Co Adriaanse graag wilden hebben. Het was algemeen bekend dat Adriaanse de ambitie had om bij een grote Europese club te werken. Toen het Portugese FC Porto, winnaar van de Champions League in 2004, hem polste hoefde Adriaanse niet lang na te denken over de overstap. Zijn eerste seizoen als coach van FC Porto was een zeer succesvolle. Hij won zowel het Portugese kampioenschap als de Portugese beker. Voor deze prestaties werd hij uitgeroepen tot ‘Trainer van het Jaar’ in Portugal, een eer die hem in 2004 in Nederland ten deel viel. Na zijn vertrek uit Portugal coachte hij in Oekraïne, Qatar en Oostenrijk. In 2011 kwam Co Adriaanse terug naar Nederland om FC Twente te coachen. In mei 2014 werd Co Adriaanse aangesteld al technisch adviseur bij FC Utrecht waar hij één seizoen actief is geweest. Op dit moment begeleidt hij Nederlandse voetbalcoaches die de cursus Coach Betaald Voetbal volgen bij de KNVB en is hij vaste analist bij Studio Voetbal.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Co Adriaanse inhuren als spreker?

Co Adriaanse wordt geroemd om zijn vermogen te motiveren en goede ideeën over te brengen. Wie Adriaanse in huis haalt, haalt succes in huis en heeft ‘never a dull moment’. Hij presenteert bevlogen over coaching, samenwerken, teambuilding en leiderschap.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Co Adriaanse

Wat klanten zeggen over
Co Adriaanse

Sprekers zoals Co Adriaanse

Co Adriaanse boeken?