Bettine Vriesekoop

Voormalig tafeltennisster en schrijfster

Bettine Vriesekoop is de bekendste tafeltennisster van Nederland. Na haar carrière verhuisde Bettine naar China, waar ze correspondente voor het NRC Handelsblad was. Over haar periode in China schreef ze het boek ‘Duizend dagen in China’.

"Combineren is innoveren"

Wanneer men in Nederland tafeltennis zegt, denkt men automatisch aan Bettine Vriesekoop. Ruim vijfentwintig jaar was zij het gezicht van het Nederlandse Tafeltennis. In totaal heeft Bettine dertig jaar lang tafeltennis op topniveau beoefend. Het tafeltennis heeft Bettine nationale bekendheid en aansprekende titels gebracht. In 1982 behaalde ze onder leiding van haar fanatieke coach Gerard Bakker de Europese titel. De trainingen van Bakker kenmerkten zich door spartaanse training en onvoorwaardelijke toewijding. In 1992 behaalde ze opnieuw de Europese titel, ditmaal zonder haar voormalige coach Bakker, maar met een vernieuwde trainingsaanpak. Haar tafeltenniscarrière beslaat drie fasen, de laatste zich kenmerkt door een geheel andere instelling. Deze keer geeft het tafeltennis haar de mogelijkheid om het plotselinge overlijden van haar partner, Hans van Wissen, te verwerken. Op 40-jarige leeftijd weet zij alsnog Nederlands kampioene te worden en de Europa Cup voor clubkampioenen te winnen. Bettine gaat na haar carrière aan de slag als correspondente voor het NRC Handelsblad in China. Over haar periode in China schreef ze het boek ‘Duizend dagen in China’. Tegenwoordig geeft Bettina clinics, presentaties en schrijft ze regelmatig artikelen voor verschillende tijdschriften.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Bettine Vriesekoop inhuren als spreker?

Bettine is beschikbaar voor presentaties en clinics. In haar presentaties vertelt ze vol passie over haar eigen carrière en de cultuurverschillen tussen Nederland en China. Tijdens haar clinics leer je kennis maken met de beginselen van het tafeltennis.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Bettine Vriesekoop

Wat klanten zeggen over
Bettine Vriesekoop

Sprekers zoals Bettine Vriesekoop

Bettine Vriesekoop boeken?