Rutger Smith

Voormalig atleet

Rutger Smith is, met zijn unieke combi van discuswerpen én kogelstoten, één van Nederlands meest succesvolle atleten op internationale kampioenschappen atletiek. Hij heeft in zijn carrière al drie medailles gewonnen op Wereldkampioenschappen, vier medailles bij Europese kampioenschappen en nam driemaal deel aan de Olympische Spelen. In 2018 zet hij een punt achter zijn carrière.

Rutger Smith is één van Nederlands meest succesvolle atleten op internationale kampioenschappen. Hij heeft in zijn carrière al drie medailles gewonnen op Wereldkampioenschappen en vier medailles bij Europese kampioenschappen. Zijn eerste medailles won Rutger als junior bij de Europese kampioenschappen in 1999. Hij won een gouden medaille bij zowel het kogelstoten als het discuswerpen. Een jaar later won hij de gouden medaille bij de Wereldkampioenschappen voor junioren met kogelstoten. Ook als senior bleef Rutger Smith medailles winnen met als hoogtepunt de twee bronzen medailles bij het WK in Osaka (met zowel kogel als discus) en de zilveren medaille op het WK in Helsinki in 2005. De laatste twee medailles op een internationaal kampioenschap won Rutger bij het EK in Helsinki in 2012. Daar pakte hij de zilveren medaille met kogelstoten en brons met discuswerpen. In de jaren die volgden kende Rutger veel blessureleed na het afscheuren van zijn achillespees, het leek het einde van zijn carrière. Toch besloot Rutger om de lange weg van de revalidatie te starten. Twee operaties en een lange periode van revalidatie volgde. Na twee jaar maakte Rutger zijn comeback en wist Rutger voor de negende keer de nationale titel te behalen met discuswerpen. Rutger heeft in zijn carrière laten zien over veel veerkracht te beschikken. Slepende blessures hebben hem regelmatig aan de kant gehouden maar toch wist Rutger er altijd te staan op internationale kampioenschappen. In 2018 zet hij een punt achter zijn carrière en gaat hij aan de slag als kwaliteitsmanager werpen bij de Vlaamse atletiekliga.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Rutger Smith inhuren als spreker?

Met zijn brute uitstraling weet Rutger je volledig mee te nemen in de wereld van het werpen en krachtsport op het hoogste niveau. Door de vele mooie hoogtepunten maar ook dieptepunten in zijn loopbaan weet hij presentaties en clinics te geven met een legio aan ervaring. Thema’s als keuzes maken, fysieke tegenslag, volledige focus en het maken van een come-back sluiten hier goed bij aan.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Rutger Smith

Wat klanten zeggen over
Rutger Smith

Sprekers zoals Rutger Smith

Rutger Smith boeken?