Bo Kramer

Paralympisch kampioen rolstoelbasketbal

Bo Kramer loopt, maar speelt toch rolstoelbasketbal. Haar sportcarrière begon echter niet bij rolstoelbasketbal. Haar droom was om bij Ajax te gaan voetballen, maar op jonge leeftijd viel deze droom al in duigen. Op haar elfde werd er bij Bo botkanker geconstateerd. Haar rechter scheenbeen is toen compleet vervangen door haar linker kuitbeen. Na een heftige operatie kon ze steeds minder goed rennen en intensief bewegen. Een ‘normale sport’ zat er niet meer in voor Bo, daarom ging Bo kijken naar wat WEL mogelijk is, inmiddels is Bo Paralympisch- en wereldkampioen rolstoelbasketbal.

"You don’t need a hero, just go out and create one yourself"

Door middel van een Paralympische talentendag, georganiseerd door NOC*NSF, kwam Bo in aanraking met rolstoelbasketbal. Ze was gelijk verkocht en vanaf toen ging het heel snel. In 2014 mocht ze mee naar het WK en vanaf 2015 woont en traint ze full time op Papendal Hier werkt ze haar aan volgende doel: de hoogste trede op het erepodium van de Paralympische Spelen 2024 in Parijs. Haar hoogtepunt tot nu toe is het winnen van de gouden medaille op de Paralympische Spelen in Tokyo en natuurlijk het wereldkampioenschap tijdens het WK in Hamburg in 2021 en 2023.   Fotocredit: Basketball Experience

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Bo Kramer inhuren als spreker?

Bo is als geen ander in staat te motiveren, passioneren en inspireren. Ze laat zien dat elk nadeel een voordeel heeft en dat je er gewoon uit moet halen wat er in zit! Ze triggert jou en je organisatie om doelen te stellen in het leven en daarvoor te gaan. Want volgens Bo begint iedere doelstelling met een droom, net zoals zij die had toen ze 11 was.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Bo Kramer

Wat klanten zeggen over
Bo Kramer

Sprekers zoals Bo Kramer

Bo Kramer boeken?