Botic van de Zandschulp

Professioneel tennisser

Botic van de Zandschulp werd in 2016 verrassend Nederlands kampioen in zowel het enkel- als dubbelspel. In het enkelspel won hij de finale van de voormalig Nederlands kampioen, Robin Haase. In 2021 maakte hij zijn debuut op een Grand Slam-toernooi, de Australian Open. In datzelfde jaar stond hij in het hoofdtoernooi van Roland Garros, Wimbledon en de US Open.

Botic van de Zandschulp werd op 4 oktober 1995 geboren in Wageningen. Als 4-jarige liep Botic, aan de hand van zijn (tennissende)moeder, voor de eerste keer het tennispark op in Veenendaal. Hij was beter dan zijn leeftijdsgenoten, kwam op zijn zevende in aanmerking voor bondstrainingen, maar de gedachte om van de tennissport zijn beroep te maken ontstond pas na zijn zestiende. Na het afronden van zijn middelbare school werden er concrete plannen gemaakt om de top te bereiken. Van de Zandschulp maakte in juni 2016 zijn debuut als professioneel tennisspeler op een Future-toernooi in Breda. Later dit jaar werd hij verrassend Nederlands kampioen in zowel het enkel- als dubbelspel. In het enkelspel won hij de finale van de voormalig Nederlands kampioen, Robin Haase. In 2019 maakte de rechtshandige tennisser een flinke opmars naar een plek in de top 200.

Sinds 2021 kan bijna niemand meer om Botic heen, hij maakte zijn debuut op de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon én de US Open. Op het laatste grandslamtoernooi in New York schakelde Botic grote namen uit de tenniswereld uit en bereikte hij de kwartfinale, waarin hij net te kort kwam tegen de uiteindelijke grandslamwinnaar van 2021, Danill Medvedev. Het tennisseizoen 2021 sloot van de Zandschulp in stijl af, hij werd – net als in 2016 – Nederlands kampioen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Botic van de Zandschulp inhuren als spreker?

Botic van de Zandschulp kan door zijn ervaring op het hoogste niveau duidelijk vertellen over hoe het stellen van doelen, omgaan met tegenslagen, het presteren onder druk en het verleggen van grenzen. Botic is beschikbaar voor interviews, clinics en trainingen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Botic van de Zandschulp

Wat klanten zeggen over
Botic van de Zandschulp

Sprekers zoals Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp boeken?