John van Lottum

Voormalig tennisser en sponsormanager Eredivisie

Lang stond John van Lottum te boek als een ‘enfant terrible’. Op de tennisbaan waar hij moest spelen was het nimmer saai. Ondanks enkele blessures heeft John een mooie carrière achter de rug.

John van Lottum begon zijn tenniscarrière in 1994. Een tenniswedstrijd waarin de als ‘enfant terrible’ te boek staande John van Lottum aantrad was nimmer saai. Woede-uitbarstingen en scheldkanonnades op de tennisbaan waren hem niet vreemd. Scheidsrechters moesten het vaak ontgelden en vonden zijn gedrag vervelend, het publiek vond het fantastisch. Eindelijk gebeurde er weer eens wat op de baan was vaak de mening van de toeschouwers. John van Lottum kende als tennisspeler vele blessures maar desondanks kan hij bogen op een mooie carrière. Hij behaalde als beste prestatie op een grand slam de 4e ronde op Wimbledon en nam in totaal 21 keer deel aan een grand slam. Daarnaast won hij zes Challenger- en vier satellite toernooien. Zijn woede-uitbarstingen leverden hem vele boetes op maar John wekte met name indruk met zijn bij vlagen fantastische tennisspel waarmee hij toppers als Jim Courier, Juan-Carlos Ferrero, Gustavo Kuerten, Tommy Haas en Ivan Ljubicic wist te verslaan. Zijn hoogste notering op de ATP wereldranglijst is een 62e plaats. John beëindigde na een langdurige revalidatie periode, vanwege een zware rugoperatie, in 2006 zijn tenniscarrière. Hij miste de passie om weer terug te keren naar zijn voormalige niveau. Momenteel is hij werkzaam als televisie tenniscommentator en heeft hij zijn eigen tennisschool opgezet in Amsterdam. Daarnaast geeft hij bij de NOS tijdens verschillende tennisevenementen tennisanalyses en schrijft hij voor Tennis Magazine. John van Lottum was accountmanager bij AZ en tegenwoordig als sponsormanager werkzaam voor de Eredivisie CV.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom John van Lottum inhuren als spreker?

In presentaties vertelt John van Lottum over onder andere ondernemerschap, samenwerken en omgaan met tegenslagen. Zijn ervaringen als topsporter en zelfstandig ondernemer voeden hem in anekdotes over topsport en ondernemen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over John van Lottum

Wat klanten zeggen over
John van Lottum

Sprekers zoals John van Lottum

John van Lottum boeken?