Raemon Sluiter

Tenniscoach en voormalig tenniser

Raemon Sluiter veroverde niet alleen met zijn tennis maar ook met zijn sympathieke voorkomen de harten van veel mensen. Voor Nederlands publiek wist hij altijd het beste uit zichzelf naar boven te halen. Hij is vier jaar coach geweest van Kiki Bertens met wie hij acht van de negen titels behaalde.  Daarnaast werd hij in december 2018 verkozen tot Coach van het Jaar.

Raemon Sluiter is een geboren en getogen Rotterdammer. Al vanaf jongs of aan tenniste hij samen met zijn broer op het schoolplein. Een bankje werd als net gebruikt. Het racket van Raemon was van hout. Dit racket was zo zwaar voor hem dat hij het met twee handen moest vasthouden. Tot op de dag van vandaag tennist hij daardoor een dubbelhandige fore- en backhand. Door zijn dubbelhandige forehandgreep zitten er echter wel wat beperkingen aan zijn spel. Daarom is er ook des te meer waardering voor hetgeen Raemon Sluiter tot nu toe in zijn carrière heeft bereikt. Raemon Sluiter is sinds 1996 tennisprof. Zijn beste prestaties zijn de derde ronde van Wimbledon en Roland Garros, maar iedereen kent Raemon Sluiter natuurlijk van de diverse Davis Cup ontmoetingen. In de Davis Cup verraste hij menig wereldtopper zoals Juan Carlos Ferrero in 2001. Voor eigen publiek kan Raemon Sluiter boven zichzelf uitstijgen. Alle finales van ATP toernooien die hij behaalde waren in eigen land. Na het ABN-AMRO tennistoernooi in februari 2008 beëindigde Raemon Sluiter zijn tenniscarrière. Samen met John van Lottum ging hij zich richten op een nieuwe uitdaging, het starten van het bedrijf Sluiter & Van Lottum, waarin zij zich samen richten op het geven van tennisclinics. Maar na zijn tenniscarrière te hebben beëindigd begint het toch weer te kriebelen bij Raemon Sluiter. Hij miste het tennissen en met name de wedstrijden. Dit gevoel werd zo sterk dat hij besloot om zich hieraan over te geven en zijn topsport carrière kortstondig op te pakken. Dit leidde onder andere tot een verrassende finale in het ATP toernooi van Rosmalen. Na zijn carrière was hij een aantal maanden coach van Thiemo de Bakker en daarna jeugdcoach bij de KNLTB. Daarnaast is hij vier jaar coach geweest van Kiki Bertens. Samen behaalden zij in 2019 acht van de negen titels en Kiki haar hoogst behaalde ranking ooit op de wereldranglijst, namelijk nummer vier. Daarna was Raemon ook trainer van Tallon Griekspoor die onder zijn leiding de top 100 bereikte.  Sinds januari 2023 is hij trainer van Svitolina waar hij o.a. de halve finale op Wimbledon mee wist te bereiken.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Raemon Sluiter inhuren als spreker?

Raemon Sluiter is enthousiast, sympathiek en een echte publiekslieveling. Tijdens clinics en duopresentaties weet hij de harten van de aanwezigen te veroveren. Hij vertelt over zijn ervaringen als professioneel tennisser, het verwerken van verlies, het omgaan met tegenslagen en het presteren onder druk.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Raemon Sluiter

Wat klanten zeggen over
Raemon Sluiter

Sprekers zoals Raemon Sluiter

Raemon Sluiter boeken?