Brian Farley

Voormalig bondscoach Nederlands honkbalteam

Op het WK van 2011 leidde Brian Farley de Nederlandse honkballers naar een historische overwinning door in de finale Cuba te verslaan. Met deze ongekende prestatie schreven Brian en het Nederlands team geschiedenis. Nog nooit eerder werd een Europees team wereldkampioen honkbal.

"Als er geen tegenslag is, kan je ook niet groeien"

Als honkballer werd Brian Farley beroemd dankzij zijn rechtshandige worp met een snelheid van bijna 150 kilometer per uur. Door een schouderblessure liep Brian een plaats mis in de Major League en belandde hij, na actief te zijn geweest in de Australische competitie, als speler in Nederland. In 1988 kwam hij uit voor RCH in Heemstede. Hier is Brian tot 1992 actief geweest als speler/coach. Hij zette zijn carrière voort bij de Twins in Oosterhout tot 1996. Tevens heeft Brian Farley tien jaar bij Diageo (overkoepelende organisatie van Guinness/Bailey’s/Smirnoff) gewerkt, waardoor hij gemakkelijk de link maakt tussen sport en het bedrijfsleven. De opvolgende jaren was Brian Farley vooral actief als assistent coach van het Nederlands honkbalteam. Brian Farley is in de loop der jaren actief geweest als pitching- en als benchingcoach van het Nederlandse honkbalteam. In 2010 werd Brian uiteindelijk benoemd tot bondscoach van het Nederlandse honkbalteam. De functie als bondscoach legde hij in april van 2013 weer neer om meer tijd met zijn familie door te brengen en aan de slag als leraar bij de sportopleiding CIOS en was hij Europese scout voor de Amerikaanse honkbalclub de Red Sox. Op dit moment is hij mede-eigenaar van StrikeZone, een indoor honkbal en softbalhal in Lijnden.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Brian Farley inhuren als spreker?

Brian Farley presenteert met passie over het behalen van dit succes, waarbij de focus ligt op het coachen van een team. Aspecten als het selecteren en vormen van een team, leiding geven en samenwerken komen aan bod. Dankzij Brian Farley zijn kennis uit het bedrijfsleven legt hij gemakkelijk de parallel met de sport.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Brian Farley

Wat klanten zeggen over
Brian Farley

Sprekers zoals Brian Farley

Brian Farley boeken?