Dorian van Rijsselberghe

Tweevoudig Olympisch kampioen surfen

Dorian van Rijsselberghe is Nederlands beste windsurfer in de klasse RS:X. Op dit onderdeel behaalde Dorian op zowel de Olympische Spelen van Londen als van Rio de Janeiro een Gouden medaille. Een unieke prestatie waardoor hij in een illuster rijtje van Nederlandse sporters komt te staan. Van Rijsselberghe heeft zijn  windsurf carrière begin maart 2020 beëindigt.

"Kampioen worden is geweldig, maar de weg ernaartoe is nog mooier"

Dorian van Rijsselberghe is geboren op Texel. Al snel werd duidelijk dat hij gek is op watersporten. Op 13-jarige leeftijd wint Dorian zijn eerste Nederlandse titel. Dorian heeft heel zijn leven keihard gewerkt om de beste surfer in de klasse RS:X te worden. In 2011 werd hij wereldkampioen en in 2012 Olympisch Kampioen tijdens de spelen in Londen. Maar ook tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 behaalt hij met groot gemak een gouden medaille. Naast zijn sportieve carrière zet Dorian zich in voor zijn eigen foundation, de Dorian Foundation. Met deze foundation ondersteund Dorian sporters met middelen die zij echt nodig hebben om hun doel te bereiken. Dorian geeft hierdoor zijn successen door aan anderen, zodat ook zij hun droom kunnen verwezenlijken.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Dorian van Rijsselberghe inhuren als spreker?

Dorian is beschikbaar voor clinis, demonstraties en presentaties of basis van interview. Hij vertelt je graag vol passie over windsurfen en de weg naar Goud. Daarnaast is hij in te zetten voor een windsurfclinic tijdens een winderinge dag in Nederland waarbij hij de fijne kneepjes van het vak leert.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Dorian van Rijsselberghe

Wat klanten zeggen over
Dorian van Rijsselberghe

Sprekers zoals Dorian van Rijsselberghe

Dorian van Rijsselberghe boeken?