Ellen van Langen

Olympisch Kampioene atletiek op de 800 meter

Ellen van Langen werd binnen de sportwereld op slag beroemd na haar gouden race op de 800 meter tijdens de Olympische Spelen in 1992. Wie herinnert zich niet het interview na afloop? Enthousiast vertelt Ellen over presteren onder druk en grenzen verleggen.

"Winnen is te leren"

Wie herinnert zich niet de magistraal gelopen race op de Olympische Spelen van 1992 te Barcelona op de 800 meter? Ellen van Langen werd in een nieuw nationaal record Olympisch kampioene! De eerste 400 meter ging al in een tijd van 55 seconden, de concurrentes wisten dat Ellen een goede eindsprint zou hebben en probeerden op die manier haar te breken. Dat lukte echter niet en in de laatste 100 meter ging ze haar concurrentes voorbij en veroverde de gouden medaille. De eerste en tot nu toe enige gouden medaille op een Olympische Spelen op de 800 meter. Na de Spelen van Barcelona heeft Ellen nog geprobeerd om de Spelen van Atlanta te halen, maar helaas door blessureleed mocht het niet zo zijn. Ellen kende veel blessures in haar actieve loopbaan. In een dagblad interview zei ze eens: ‘Soms zie ik mijn lichaam niet als een geheel. Dan ben ik er wel, maar mijn benen niet’. Sportarts Peter Vergouwen noemde haar eens: ‘de teerste vrouw van Nederland’. In 1998 beeindigde Van Langen haar atletiekcarrière, ze had toen genoeg van al het blessureleed. Tegenwoordig is ze werkzaam in de sportmarketing, samen met Jos Hermens staat ze heel wat atleten bij in hun sportieve carrière. Daarnaast is Ellen van Langen Event Ambassador van het EK Atletiek in 2016 in Amsterdam, bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie en ambassadeur van Right to Play.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Ellen van Langen inhuren als spreker?

Ellen van Langen was dè 800 meter specialiste. Op het EK in 1990 werd ze vierde, maar op de Olympische Spelen in 1992 wist ze in een gouden race iedereen met een fenomenale eindsprint te verslaan. Ellen van Langen geeft met haar kenmerkende enthousiasme presentaties over presteren onder druk en grenzen verleggen. Daarnaast geeft de nog altijd fitte Ellen hardlooptrainingen en workshops voor het bedrijfsleven.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Ellen van Langen

Wat klanten zeggen over
Ellen van Langen

Sprekers zoals Ellen van Langen

Ellen van Langen boeken?