Eric Corton

Acteur, presentator, muzikant, schrijver, wielerfan en zelf fanatiek wielrenner

Eric Corton is een artistieke duizendpoot. Mensen kennen hem voornamelijk als presentator en acteur, maar Eric is ook een hele grote wielerfan. In zijn vrije tijd zit hij regelmatig op de fiets of kijkt hij graag naar wielrennen op de televisie. Hij is onlangs zelfs toegetreden tot het Specialized Workforce Racing Team.

"Geluk is: genoeg hebben om van te zijn en nog wat over houden om van te worden"

Eric Corton wordt in 1969 geboren in Oosterbeek. Hij is een artistieke duizendpoot. Zijn carrière begon op de toneelschool in Maastricht en daarna werkte hij bij verschillende theatergezelschappen. Na een aantal jaren als acteur gewerkt te hebben ging hij aan de slag als radio-dj. Op 3FM ontwikkelde hij zich tot een zeer populaire radiopresentator en ging hij ook steeds meer op TV presenteren. In 2011 ontving hij de ‘Pop Media Prijs’ uit handen van de vakjury die hem roemde vanwege zijn vakkennis en sterke betrokkenheid met muzikanten. Op TV presenteerde Eric vele programma’s voor onder andere Veronica en BNNVARA, maar ook de live-registraties van Pinkpop en Lowlands. Op Radio 1 presenteerde hij Met het Oog op Morgen en De Nieuws BV. Eric is ook regelmatig als acteur te bewonderen. Eric speelde rollen in vele films en televisieseries, waaronder Taart en Penoza. In 2018 speelde hij met groot succes in het theater de solovoorstelling Ma, naar het gelijknamige boek van Hugo Borst. Eric is tevens een veelgevraagde voice-over vanwege zijn prachtige stem.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Eric Corton inhuren als spreker?

Eric Corton is inzetbaar als host/dagvoorzitter, interviewer en presentator. Hij heeft ruime ervaring in het hosten van concerten, tv-shows en grote evenementen en is een geïnteresseerde en scherpe interviewer. Eric is een graag geziene host, een prettig mens om mee te werken en met zijn bevlogenheid en ervaring uitstekend geschikt als presentator, interviewer of dagvoorzitter voor uw evenement.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Eric Corton

Wat klanten zeggen over
Eric Corton

Sprekers zoals Eric Corton

Eric Corton boeken?