Dolf Jansen

Cabaretier en fanatiek hardloper

Hardlopen is al meer dan dertig jaar een grote inspiratiebron voor Dolf Jansen. Hij gebruikt het als metafoor in zijn conferences, presentaties en dagvoorzitterschappen. Als o.a. cabaretier en radiopresentator heeft hij een bijzondere kijk op vele onderwerpen binnen het bedrijfsleven.

"Een fel licht laat schijnen over een bedrijf, zodat de aanwezigen vaak hard moeten lachen, dat maakt het de moeite waard"

Dolf Jansen start op zijn vijftiende levensjaar met hardlopen. Een aankomende sportdag en een artikel dat hij leest over gezond leven motiveert hem om te beginnen. Een jaar later loopt hij zes keer per week intensief hard. Dan begint hij te merken dat hij misschien wel meer dan een gemiddeld goede marathonloper kan worden. Begin 1984 loopt hij een marathon in 3.04 uur, maar een jaar later al in 2.28 uur. Bij een atletiekvereniging in Amsterdam onmoet hij Hans Sibbel, met wie hij ‘iets leuks’ doet op een feestje. Het wordt een groot succes. Ze besluiten samen verder te gaan op het podium en hun materiaal uit te breiden. Met een gedeelde passie voor sport vormen ze een goed duo en winnen ze als ‘Lebbis en Jansen’ in 1989 het Leids cabaretfestival. Hierop volgen grote cabaretshows en een reeks succesvolle oudejaarsconferences. Na jarenlang succesvol met Hans Sibbel te hebben samengewerkt gaat het duo in goed overleg in 2007 uit elkaar. Sindsdien speelt Dolf Jansen solovoorstellingen in het theater. Daarnaast is hij al sinds 1993 presentator van het radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’ op radio 2. Dolf Jansen: ‘Eigenlijk heb ik nooit een baan gehad. Een echte baan. Wat dat betreft ben ik net een topsporter’.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Dolf Jansen inhuren als spreker?

Dolf Jansen is maatschappelijk kritisch en breed geïnteresseerd. Als dagvoorzitter krijgt hij het liefst veel vrijheid, zodat hij kan inhaken op de actualiteit, het onderwerp en eerdere uitspraken. Met zijn grote improvisatietalent en scherpe humor praat hij gevat het evenement aan elkaar. Daarnaast geeft hij zelf ook presentaties. Over diverse onderwerpen, altijd op maat.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Dolf Jansen

Wat klanten zeggen over
Dolf Jansen

Sprekers zoals Dolf Jansen

Dolf Jansen boeken?