Erik Dekker

Voormalig wielrenner

Erik Dekker bouwde zijn carrière geleidelijk op. Tegen het einde van zijn carrière was hij op zijn sterkst en won hij vele koersen, waaronder vier Touretappes en de Amstel Gold Race. Tot eind 2015 was Erik Dekker ploegleider van het Team LottoNL-Jumbo.

De wielercarrière van Erik Dekker startte in 1992, het jaar waarin hij een zilveren medaille won op de Olympische Spelen.  Rond 2000 was Erik Dekker samen met Michael Boogerd jarenlang de vaandeldrager van het Nederlands Wielrennen. In het jaar 2000 won Dekker maar liefst drie Tour de France Etappes. Een jaar later deed hij dat nog één keer over. In 2001 werd Erik Dekker Sportman van het Jaar.  Een titel waar hij enorm trots op is. Met overwinningen in De Amstel Gold Race,de Classica San Sebastian,Parijs-Tours en het eindklassement van de Wereldbeker, was Dekker in die jaren een van s’werelds beste wielrenners. In maart 2002 nam Dekker de eerste plaats in op de wereldranglijst. Vrijwel tegelijkertijd, brak Dekker zijn heup in Milaan-San Remo. 2006 zou Dekker zijn laatste jaar als renner worden. Helaas viel hij op weg naar Valkenburg in de 4e etappe van de Tour de France en dat zorgde voor een abrupt einde van zijn actieve loopbaan. Tot zijn laatste wedstrijd reed Dekker voor een en dezelfde ploeg, weliswaar met verschillende sponsoruitingen. Dekker kreeg de mogelijkheid om zijn passie, enthousiasme en ervaring over te brengen op jonge en ervaren wielrenners. Hij werd vrijwel direct ploegleider bij dezelfde ploeg als waar hij renner was. Op 1 januari 2016 gingen Dekker en Team LottoNL-Jumbo uit elkaar.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Erik Dekker inhuren als spreker?

In presentaties, interviews en wielerclinics geeft Dekker aan hoe je als topsporter om moet kunnen gaan met tegenslagen om uiteindelijk sterker sterker terug te komen, hoe je grenzen kunt verleggen en succesvol kunt samenwerken terwijl individueel belang bovenaan staat. Met deze carrière, die vol hoogte, en dieptepunten zit, heeft Dekker genoeg bagage voor boeiende en interessante presentaties.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Erik Dekker

Wat klanten zeggen over
Erik Dekker

Sprekers zoals Erik Dekker

Erik Dekker boeken?