Evert Heintz

Avonturier en consultant

Vanuit zijn passie voor het leven, bergbeklimmen en tourskiën vertelt Evert Heintz over zijn uitdagende ervaringen. Door zijn avonturen te delen in combinatie met de diepgang van het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht, weet hij steeds weer organisaties en teams op een natuurlijke manier te inspireren en motiveren. Met zijn achtergrond in het onderwijs is hij een gewaardeerde spreker voor docenten, schoolleiders en leerkrachten om meer flow in het onderwijs te brengen.

Evert legt vanuit zijn ervaring als bergbeklimmer de link met het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht. Hij praat op open wijze over het ongeluk dat hij tijdens een van zijn avonturen meemaakte. In zijn lezingen deelt hij deze bijna doodervaring om het publiek en organisaties te inspireren dat we als mens veel meer kunnen dan dat we vaak denken. Tijdens een val in een vijftien meter diepe gletsjerspleet, belandde Evert op een sneeuwbrug die op dat moment zijn leven redde. De gletsjerspleet was dieper en een val zonder breekpunt had zijn dood betekend. Gedurende de overlevingssituatie die volgde, heeft hij ruim twee uur gefunctioneerd tussen leven en dood. Door te denken en doen in mogelijkheden (DIMmen), maakte Evert via verschillende passages met peilloze diepte onder zich het onmogelijke mogelijk. Toepassing van de Piramide van Inzicht bleek hierbij van grote waarde. Nadat hij uit de spleet geklommen was, kwam Evert met bebloed gezicht aan bij een berghut op ruim 3300 meter hoogte. Door de eigenaar van de hut werd hij begroet met woorden die hij niet snel zal vergeten: ‘Gefeliciteerd! Vandaag is je 2e leven begonnen’.

“Waar je aandacht aan besteedt, groeit”.

Door bewust uit je comfortzone te stappen, daar waar je gewoontes liggen, leer je nieuwe dingen en doe je nieuwe ervaringen op. Op deze manier stretch je je eigen werkelijkheid en creëer je nieuwe mogelijkheden als organisatie. In je stretch zone ervaar je een gezonde mate van stress en dit is precies het gebied waar flow kan ontstaan; dit blijkt uit jarenlang wetenschappelijk onderzoek van professor Csikszentmihalyi.
Met zijn lezingen nodigt Evert het publiek uit om meer uit de organisatie, mensen en de toekomst te halen. Door concrete voorbeelden vanuit zijn jarenlange klimervaring en zijn overlevingssituatie in de gletsjerspleet, slaat Evert een brug tussen het functioneren van mensen binnen organisaties en de topsport.

Naast trainer en inspirational speaker is Evert Heintz auteur van het fascinerende boek ‘Een leven lang FLOW’. Hij is tevens leerkracht in het primair onderwijs met als missie om leerlingen vanuit de basis al mee te geven hoe je de flow in je leven bewust kunt activeren.

Trainingen:
FLOW Challenge – Ervaringsgerichte trainingen/ workshops over flow gecombineerd met teambuilding activiteiten op een inspirerende locatie in Nederland of België.
Aan de hand van de wensen van de organisatie wordt maatwerk geleverd.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Evert Heintz inhuren als spreker?

Evert Heintz is inzetbaar voor inspirerende lezingen, presentaties en workshops, waarin de focus ligt op het vergroten van de vitaliteit in het dagelijkse werk en het verminderen van stress. Zijn specialisme ligt op het gebied van FLOW waar hij tevens een fascinerend boek over heeft geschreven.

Evert inspireert het publiek door op ludieke en interactieve wijze in te gaan op onderwerpen als Stress management, Persoonlijk leiderschap en het bevorderen van flow binnen uw organisatie. Zijn presentatie wordt ondersteund door indrukwekkend beeldmateriaal dat hij maakte tijdens zijn expedities. Met behulp van de Piramide van Inzicht, worden er praktische tools aangereikt om deze direct toe te passen. Zo wordt in één middag duidelijk hoe je op een functionele manier om kunt gaan met de alledaagse uitdagingen in het werk. Stress, verhoogde werkdruk en snel veranderende ontwikkelingen kun jij binnenkort moeiteloos aan!

‘Angst trekt aan wat je niet wilt. Vertrouwen trekt aan wat je wel wilt’

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Evert Heintz

Wat klanten zeggen over
Evert Heintz

Sprekers zoals Evert Heintz

Evert Heintz boeken?